Çavuşoğlu'ndan Macron ve Miçotakis'e sert cevap!

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, gündeme dair önemli açıklamalarda bulundu.

SİYASET 04.09.2020, 13:05
Çavuşoğlu'ndan Macron ve Miçotakis'e sert cevap!

Doğu Akdeniz'de Türkiye ile Yunanistan arasında yaşanan gerilime dair değerlendirmelerde bulunan Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Yunanistan'ın NATO arabulucuğu konusunda yalan söylediğini, yalan söylemesinin ise Atina'nın diyalogdan yana olmadığını bir kez daha ortaya koyduğunu bildirdi.

Yunanistan'ı en çok kışkırtan ülkenin Fransa olduğunu vurgulayan Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Yunan mevkidaşına Doğu Akdeniz'deki gerilim ile ilgili önkoşulsuz görüşme önerisi yaptığını ancak Yunanistan Dışişleri Bakanı Nikos Dendias'ın "Doğu Akdeniz'deki gerilim ile ilgili önkoşulsuz görüşme önerisini" kabul etmediğini açıkladı.

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, "Ankara ve Atina, olası sıcak çatışmayı önleme mekanizmaları kurmak için teknik görüşme yapma kararı aldı" açıklaması yapmış, Türkiye de bu açıklamayı doğrulamış ancak Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis böyle bir kararın olmadığını ileri sürerek, "Türkiye herhangi bir diyaloğa başlamadan önce tehdit politikasından vazgeçmeli" ifadelerini kullanmıştı.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis'in bu çıkışına da, "Yalan söyleyen Yunanistan'ın ta kendisi. Yunanistan'ın NATO'yu yalanlaması ibretliktir." dedi.

Mevlüt Çavuşoğlu, Fransa'nın da Libya'da ağır yenilgi almasının ardından Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'un yapmış olduğu açıklamaların küstahça olduğunu ifade etti.

Yorumlar (0)