Bursluluk sınavı Cumartesi yapılacak

Cumartesi (yarın) yapılacak Bursluluk Sınavı'na, 5, 6, 7, 8, hazırlık sınıfı, 9, 10 ve 11. sınıfta okuyan öğrenciler girecek.

EĞİTİM 04.09.2020, 13:32
Bursluluk sınavı Cumartesi yapılacak

MEB (Millî Eğitim Bakanlığı) tarafından 5, 6, 7, 8, hazırlık sınıfı, 9, 10 ve 11. sınıflarda okuyan öğrencilere yönelik gerçekleştirilecek İOKBS (İlköğretim ve Ortaöğretim Kurumları Bursluluk Sınavı) Cumartesi günü düzenlenecek.

İlköğretim ve Ortaöğretim Kurumları Bursluluk Sınavı (İOKBS), merkezi sistemle aynı anda başlatılıp tek oturumda tamamlanacak.

İlköğretim ve Ortaöğretim Kurumları Bursluluk Sınavı (İOKBS) Türkiye genelinde yarın saat 10.00'da başlayacak ve tek oturumla saat 12.00'de tamamlanacak.

İlköğretim ve Ortaöğretim Kurumları Bursluluk Sınavı'nda (İOKBS) 4 şıktan oluşan 100 soru yer alacak.

İlköğretim ve Ortaöğretim Kurumları Bursluluk Sınavı'na (İOKBS) girecek öğrenciler, okudukları sınıfların birinci dönem müfredat ve kazanımlarından sorumlu tutulacak.

09.30'da hazır olunacak

Yeni tip koronavirüs (Covid-19) salgınına karşı alınan tedbirler sebebiyle geniş zamana ihtiyaç olunduğu için, kimlik kontrolleri ve salonlara yerleştirmenin zamanında yapılabilmesi amacıyla öğrenciler saat 09.30'da sınava girecekleri salonlara alınmak üzere okul önünde hazır olacak.

Sınavda gerekli olan belgeler

Fotoğraflı sınav giriş belgelerinde belirtilen salonlarda sınava alınacak olan öğrenciler, yanlarında getirecekleri fotoğraflı sınav giriş belgesi ve geçerli kimlik belgesiyle birlikte sınava girecek.

Kimlik belgesi olarak öğrencilerden geçerli kimlim belgesi istenecek.

Geçerli kimlik belgeleri ise şunlar:

- T.C. kimlik numaralı nüfus cüzdanı,
- T.C. kimlik kartı,
- Geçerlilik süresi olan pasaport,
- Fotoğraflı ve kimlik numaralı KKTC kimlik kartı (pasaportları olmayan KKTC vatandaşları için)

Bu kimliklerden birini yanında bulundurmayan öğrenciler, kati surette sınava sokulmayacak.

Kurşun kalem, silgi ve kalemtıraş...

Öğrencilerin bu iki belge (fotoğraflı sınav giriş belgesi ve kimlik belgesi) dışında yanlarında kurşun kalem (koyu siyah ve yumuşak), kalemtıraş ve yumuşak silgi (leke bırakmayan) bulundurmaları isteniyor.

İlköğretim ve Ortaöğretim Kurumları Bursluluk Sınavı (İOKBS) sonuçları ise 28 Eylül 2020 Pazartesi günü açıklanacak.

Yorumlar (0)