Miçotakis: ...Erdoğan'la görüşmeye hazırım!

Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis'ten saç baş yolduracak açıklama: "Gerginlik giderilirse Erdoğan ile görüşmeye hazırım"

GÜNDEM 13.09.2020, 18:02
Miçotakis: ...Erdoğan'la görüşmeye hazırım!

Türkiye'nin uluslararası hukuka uygun tüm hamlelerine, Fransa'nın gazıyla uluslararası anlaşmaları ve uluslarası hukuku çiğneyerek karşılık veren Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis, bir şartla Cumhurbaşkanı Erdoğan ile görüşmeye hazır olduğunu belirtti. Miçotakis şartını, sanki gerilimi tırmandıran Türkiye'ymiş gibi sunarak, "Gerginlik giderilirse görüşürüm." dedi.

Selanik'teki "Helexpo Forum" çerçevesinde basın toplantısı düzenleyen Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis, Doğu Akdeniz'deki gerilim ve Türkiye ile ilişkiler hakkında açıklama yaptı.

Oruç Reis yetmedi, arkasını istiyor!

Oruç Reis sismik araştırma gemisinin Antalya'ya demirlemesi ise ilgili "Oruç Reis'in Antalya'ya dönmesi ilk olumlu adım" ifadelerini kullanan Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis, bu adımın arkasının gelmesi durumunda Atina'nın Ankara ile istikşafi formatta yeni görüşmeye hazır olduğunu bildirdi.

İstikşafi görüşmelere başlanmasının genel atmosfere bağlı olduğunu ifade eden Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis, geçmişte de olumlu adımlar gördüklerini fakat devamında gelen adımların olumsuz olduğunu iddia etti.

Fransız Rafale uçaklarının alınması

Yunanistan'ın silahlanma programına dair bilgi veren Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis, Fransız Rafale tipi savaş uçaklarının ilk siparişinin 2021 senesinin ortalarında geleceğini, geriye kalanının ise 2022 başlarında ulaşacağını ileri sürdü.

"Adaları silahlandırmadık" yalanı

Millî Savunma Bakanı Hulusi Akar'ın "Anlaşmalara aykırı olmasına rağmen 18 adanın Yunanistan tarafından silahlandırıldığını tespit ettik" açıklamalarını inkâr eden Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis, "Ege adalarının silahlandırılması söz konusu değil. Bu, istikşafi görüşmelerde ele alınmadı, alınmayacak da. Yunanistan geçmişte yapılan hataları tekrar ederek, silahlanma yarışına girmeyecek" dedi.

Diplomatik bağlamda Yunanistan'ın konumunun 2019 senesine oranla daha güçlü olduğunu iddia eden Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis, uluslararası kamuoyunun Doğu Akdeniz'de olup bitenler hususunda hassas olduğunu savundu.

"Erdoğan'la görüşmeye hazırım!"

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile ilgili soruları da yanıtlayan Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis, "Gerginliğin giderilmesi durumunda Erdoğan ile görüşmeye hazırım." ifadelerini kullandı.

Erdoğan Miçotakis

Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis, mevcut Mirage 2000 uçaklarının yerine Fransa'dan 18 Rafale tipi savaş uçağı satın alarak yeni bir filo kuracaklarını açıklamıştı.

Ankara-Atina hattı

Ankara ile Atina arasında 2002 yılında başlatılan istikşafi görüşmelerin sonuncusu, 1 Mart 2016 tarihinde Yunanistan'ın başkenti Atina'da yapılmıştı. 1 Mart 2016'dan sonra Türkiye ile Yunanistan arasındaki görüşmeler, siyasi istişareler formatında sürmüş fakat istikşafi çerçeveye dönüştürülememişti.

Yorumlar (0)