Yunan’dan büyük kışkırtma hazırlığı!

Yunanistan Cumhurbaşkanı Katerina Sakellaropulu, savaş uçakları ve askerî helikopterler eşliğinde Meis adasında sözde kurtuluş törenine katılacak. Uluslararası anlaşmalara göre askerî uçaklar Meis adasının üzerinde dahi uçamaz.

GÜNDEM 13.09.2020, 10:30
Yunan’dan büyük kışkırtma hazırlığı!

Baş körükçü Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron’un gazı ve AB desteği ile iyice şımaran Yunanistan, Doğu Akdeniz’deki tansiyonu daha da yükseltecek bir provokasyona hazırlanıyor. Kasıtlı şekilde kışkırtmalarına devam eden Yunanistan, Lozan ve Paris anlaşmalarını yok sayarak askerî statüden arındırılmış olan Ege’deki adalara silah ve asker yığmaya başladı. Türkiye’nin uluslararası hukuka uygun olarak sürdürdüğü sismik araştırma çalışmalarının önüne geçmek için saçma sapan her yol ve yöntemi deneyen ve kayıtsız şartsız kendisine destek veren Avrupalı devletlere Ankara’yı şikâyet eden Yunanistan şimdi de Meis Adası’nda askerî uçak ve helikopterler eşliğinde Cumhurbaşkanlığı düzeyinde katılımla kurtuluş töreni düzenleyecek.

Anlaşmalar çiğnenecek

Yunanistan Cumhurbaşkanı Katerina Sakellaropulu, sözde Meis Adası’nın 77. kurtuluş yıl dönümü dolayısıyla bugün Meis Adası’na ziyarette bulunacak. Yunanistan Cumhurbaşkanı Katerina Sakellaropulu’nun Meis Adası’na gelişi ise yine uluslararası anlaşmalar yok sayılarak gerçekleştirilecek.

Yunanistan Cumhurbaşkanı Katerina Sakellaropulu önce Atina’dan Rodos’a geçecek, ardından Chinook tipi askerî helikopterle Meis Adası’na varacak. Yunanistan Cumhurbaşkanı Katerina Sakellaropulu’nun, Rodos Adası’ndan Meis Adası’na gerçekleştireceği bu kısa uçuşa, 1 adet radar uçağı ve 4 adet F-16 savaş uçağı eşlik edecek.

Burnumuzun dibinde savaş uçağı

Yunanistan Silahlı Kuvvetleri de Yunanistan Cumhurbaşkanı Katerina Sakellaropulu’nun Meis Adası’ndaki kutlama merasimlerine katılacak olması sebebiyle alarm vaziyeti aldı.

Lozan ve Paris anlaşmalarını yok sayarak savaş uçaklarıyla Yunanistan Cumhurbaşkanı Katerina Sakellaropulu’na eşlik edecek Yunanistan Silahlı Kuvvetler, denizden de Meis Adası’na yakın olan bölgelerde firkateynlerini de teyakkuzda tutacak.

Yunanistan Cumhurbaşkanı Katerina Sakellaropulu’nun katılacağı Meis Adası’ndaki törenler esnasında Yunan SAT ve SAS komandoları da görev alacak. Yunanistan Hava Kuvvetleri’ne ait savaş uçakları ise, askerî statüden arındırılmış olan Meis Adası üzerinde ve etrafında güvenlik uçuşları düzenleyecek.

Yorumlar (0)