Ekspertize giden adam hayatının şokunu yaşadı: Sıfır araç hasarlı çıktı

Manisa’da yaşayan bir vatandaş Muğla’dan 1 milyon 300 liraya aldığı sıfır kilometre Peugeot marka araçtan şüphelenmesi üzerine götürdüğü ekspertizde hayatının şı-okunu yaşadı. Aldığı sıfır otomobilin hasarlı olduğunu öğrenen adam, soluğu yetkili bayi hakkında suç duyurusunda bulunmakta aldı.

YAŞAM 25.04.2024, 13:38 26.04.2024, 18:17 Şeyda Gül
Ekspertize giden adam hayatının şokunu yaşadı: Sıfır araç hasarlı çıktı

Manisa’nın Salihli ilçesinde ikamet eden 41 yaşındaki Fatih Vural, yıllardır yaptığı birikim ile Peugeot marka 308 model sıfır kilometre araç almaya karar vererek Muğla’da bulduğu aracı alma gitti. Turgut Peugeot Bayisi'ne giden Vural, aracını Şubat ayında teslim aldı. Bir süre sonra arkadaşının aracında boya olduğunu söylemesi üzerine aracını ekspertize götüren Vural, öğrendikleri karşısında büyük şaşkınlık yaşadı. Yapılan ekspertizde aracın muhtelif yerlerinde lokal boyalar olduğunu öğrenen Vural, aracın belli noktalarında oynamalar olduğunun ortaya çıktığını söyledi.

Direklerine kadar aracı boyamışlar

Hayatının şokunu yaşayan Vural, meğerse benim sıfır diye aldığım aracın hasarlı bir araç olduğunu belirtti. “Kısacası hasarlı, toplama aracı bana sıfır diye satmışlar” diyen Vural, Şubat ayında Muğla’daki Turgut Peugeot Bayisinden aracı sıfır olarak teslim aldığını anımsattı. Salihli’ye aracımı getirdikten sonra sanayi sitesindeki arkadaşının yanına gittiğini anlatan Vural, “Arkadaşım aracımda boya olduğunu söyledi. Bende şüphe üzerine aracımı ekspertize götürdüm. Yapılan ekspertizde aracımın muhtelif yerlerinde lokal boyalar olduğu tespit edildi. Direklerine kadar aracımı boyamışlar. Ayrıca çamurluk kaputta aşırı derece oynamalar mevcut, sök-tak yapmışlar. Vidalarında aşırı derecede aşınma izleri, kapılardaki pimler çekiçle vurulmuş, ezilmiş izler, motor kısmında, turboya ait parçalarda spiral taşıyla kesilmiş gibi izler mevcut” ifadelerini kullandı.

Banttan bu şekilde indirilmiş

Fakat aracı alırken bunların bilgisi kesinlikle kendisine bildirilmediğini ifade eden araç sahibi, bunları genel merkeze bildirdiğini dile getirdi. “Bana aracımı almış olduğum bayiye götürmemi söylediler. Bende aracımı bayiye geri götürdüm” diyen Vural, bayinin incelediğini ve aracımda sök-tak parçalar olduğunu, fabrikasyon dışı boyalar tespit ettiklerini ve bunu genel merkeze bildireceklerini söylediklerini anlattı. Bir hafta sonra kendisini genel merkezden aradıklarını ve aracın orijinal olduğunu söylediklerini kaydeden Vural, banttan bu şekilde indirildiğini söylediklerini vurguladı. Bunu söyleyince ikinci şoku yaşadığını ifade eden Vural, “Kesinlikle şuan kusurlarını ve hatalarını kabul etmiyorlar. Bundan sonra hukuki süreçlerimizi başlatacağız” dedi.

Yorumlar (0)