Miçotakis: "Türkiye doğal gaz aramayı bırakmazsa..."

Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis, Türkiye'nin Doğu Akdeniz'de doğal gaz arama faaliyetlerine son vermemesi durumunda "ekonomik anlamda bedel ödeyeceğini" ifade ederek, boş tehditlerine devam etti. 

GÜNDEM 10.09.2020, 09:10
Miçotakis: "Türkiye doğal gaz aramayı bırakmazsa..."

Türkiye'nin Doğu Akdeniz'deki sondaj faaliyetlerinden rahatsız olan Yunanistan boş durmuyor.

Söz konusu faaliyetlerin kararlı bir şekilde yürütülmesi nedeniyle Yunanistan, Avrupa Birliği (AB) ülkelerinin desteğini almaya çalışıyor.

Türkiye'nin Doğu Akdeniz'de sahip olduğu haklardan asla vazgeçmeyeceğini söylemesi üzerine Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis, bir makale yazdı.

Yunanistan Başbakanı Miçotakis, The Times gazetesi için yazdığı makalede, Türkiye'nin Doğu Akdeniz ve Ege'de sahip olduğu haklardan feragat etmesini istedi.

"Çıkarlarımız için risk teşkil ediyor"

Türkiye'nin 24-25 Eylül tarihlerinde gerçekleştirilecek olan Avrupa Birliği (AB) Zirvesi'ne kadar sağduyulu bir tavır sergilememesi durumunda yaptırım uygulanacağını kaydeden Miçotakis, meselesinin Avrupa dayanışmasının da ilerisine geçtiğini ifade etti. 

Miçotakis, Türkiye'nin yürüttüğü faaliyetlerin, Avrupa Birliği (AB) ülkelerinin ortak çıkarları için risk teşkil ettiğini iddia etti.

"Türkiye'ye taviz verilmemeli"

Türkiye'yi "saldırgan" olarak nitelendiren Miçotakis, Avrupa Birliği'nin (AB) tam anlamıyla jeopolitik kuvvetini ispatlayabilmesi için Türkiye'ye taviz vermemesi gerektiğini kaydetti.  

Miçotakis, Türkiye'nin kendisine uygulanacak olan yaptırımları önlemek, geriye çekilmek ve yaşanan gerginliğe son vermek için hala vaktinin bulunduğunu belirtti.

"Doğal gaz aramayı bırakmazsa bedel ödeyecek"

Türkiye'nin "kendi sınırları dışındaki" yerlerde gerçekleştirdiği faaliyetlere son vermesi ve "saldırgan" bir tutumdan uzak durması gerektiğini aktaran Miçotakis, boş tehditlerine devam etti. 

Miçotakis, Türkiye'nin Doğu Akdeniz'de doğal gaz aramayı bırakmaması durumunda "ekonomik anlamda bedel ödeyeceğini" ifade etti. 

AB Zirvesi yaklaşıyor

Avrupa Birliği (AB) Konseyi'nin başkanlığını yürüten Charles Michel, 24-25 Eylül tarihlerinde bir zirve gerçekleştirileceğini duyurmuştu.

Michel, bu zirvede Türkiye'ye karşı nasıl bir politika izleneceğini ele alacaklarını söylemişti. 

Doğu Akdeniz meselesinin Avrupa Birliği (AB) liderlerince değerlendirileceğini aktaran Michel, Türkiye'ye karşı "havuç ve sopa" yaklaşımının benimseneceğini ifade etmişti. 

Yorumlar (0)