Akar: Güvendiğin dağlara kar yağmadan…

Millî Savunma Bakanı Hulusi Akar Yunanistan’a seslenerek, güvendiği dağlara (Fransa) kar yağmadan diyalog kapılarını açması ve Macron’un kendini kurtarma operasyonuna meze olmaması gerektiğini söyledi.

GÜNDEM 13.09.2020, 16:10 13.09.2020, 16:35
Akar: Güvendiğin dağlara kar yağmadan…

TSK Komutanı kademesi ile birlikte Kaş'ta Topçu Yüzbaşı Mustafa Ertuğrul Aker'i anma törenine katılan Millî Savunma Bakanı Hulusi Akar, Kaş Deniz Gözetleme Karakol Komutanlığını ziyaret etti, personelle bir araya geldi, gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Güler, Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Ümit Dündar, Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Adnan Özbal ve Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Hasan Küçükakyüz ile birlikte Kaş’a gelen Millî Savunma Bakanı Hulusi Akar'ı Antalya Valisi Ersin Yazıcı ve diğer yetkililer karşıladı.

Millî Savunma Bakanı Hulusi Akar ve TSK Komuta Kademesi, Kaş Kaymakamlığını ziyaret ederek Kaymakam Şaban Arda Yazıcı ile görüştü ve ardından Hükümet Caddesi'nden yaya olarak Cumhuriyet Meydanı'na geldi.

Cumhuriyet Meydanı'nda Topçu Yüzbaşı Mustafa Ertuğrul Aker’i anma törenine katılan Millî Savunma Bakanı Hulusi Akar ve TSK Komuta Kademesine vatandaşlar yoğun sevgi gösterilerinde ve tezahüratta bulundu.

Millî Savunma Bakanı Hulusi Akar ve üst düzey komutanlar ardından Kaş Deniz Gözetleme Karakol Komutanlığına geldiler ve personelle buluştular.

"18 ada anlaşmalara aykırı olarak silahlandırıldı"

Gazetecilerin sorularını yanıtlayan Millî Savunma Bakanı Hulusi Akar, Yunanistan tarafından 18 adanın anlaşmalara aykırı biçimde silahlandırıldığını, bu hareketlerin gerilimi tırmandırdığını ve karşılıklı diyaloğu yok ettiğini söyledi.

"Yunanistan kışkırtıcı hamleleri terk etmeli"

Yunanistan'ın gerilimi tırmandırıcı, kışkırtıcı hamleleri bir tarafa bırakması gerektiğini belirten Millî Savunma Bakanı Hulusi Akar, Türkiye'nin diyalogdan yana olduğunu, sorunların barışçıl yöntemlerle siyasi metotlarla çözüme kavuşmasını arzu ettiklerini ifade etti.

"Güvenilen dağlara kar yağmadan..."

Güvenilen dağlara (Fransa) karlar yağmadan bir an önce diyalog kapılarının açılması gerektiğini dile getiren Millî Savunma Bakanı Hulusi Akar, Yunanistan'ın, Emmanuel Macron liderliğindeki kışkırtmalara kapılmaması, Emmnauel Macron'un kendini kurtarma operasyonlarına meze olmaması uyarısında bulundu.

Meis adasındaki tören!

Yunanistan Cumhurbaşkanının Meis ziyaretine "Kutlama için başka ada kalmamış gibi Meis'e geliyor" diyen Millî Savunma Bakanı Hulusi Akar, bu provokatif hamlenin de Ankara'yı rahatsız ettiğini kaydetti.

"Macron'un politikaları iflas etmiştir"

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'un politikalarının iflas ettiğinin açık seçik görüldüğünü söyleyen Millî Savunma Bakanı Hulusi Akar, iflası örtbas etmek için kafasına göre bazı roller kapmaya çalıştığını ifade etti.

Oruç Reis'in faaliyetleri

Oruç Reis gemisinin faaliyetleriyle ilgili planlamada ileri geri hareketlerin olmasının normal olduğunu, Türkiye'nin oradaki haklarından vazgeçmesinin söz konusu olamayacağını hatırlatan Millî Savunma Bakanı Hulusi Akar, NATO'daki görüşmelerine atfen, diyalogla, müzakerelerle problemlere siyasi çözüm aranması gerektiğini ve bu kapsamda her türlü girişime destek verdiklerini bildirdi.

Macron'un Erdoğan'a yönelik sözleri!

Macron'un "Türkiye ve Türk milleti ile sorunlarımız yok. Bizim sorunumuz Erdoğan'la" söylemini fitne çalışması olarak nitelendiren Millî Savunma Bakanı Hulusi Akar, bu fitne çalışmalarının asil Türk milletinin nezdinde hiçbir karşılığının bulunmadığını dile getirdi.

Türkiye'nin NATO'da dördüncü toplantıya ev sahipliği yapmaya hazır olduğunu belirten ve "Buyursunlar gelsinler." diyen Millî Savunma Bakanı Hulusi Akar, "Haklıyız, görüşmekten çekinmeyiz." ifadelerini kullandı.

ABD'nin Güney Kıbrıs'a ambargoyu delmesi

Amerika Birleşik Devletleri'nin (ABD) Güney Kıbrıs'a silah ambargosunu kısmen delmesine de tepki gösteren Millî Savunma Bakanı Hulusi Akar, bunun müttefiklik ruhuna yakışmadığını, bu gibi adımların çözüme değil, çözümsüzlüğe götüreceği uyarısında bulundu.

"Suriye'deki hata Libya'da da yapılıyor"

2011 yılından itibaren Suriye'de yapılan hataların aynısının Libya'da da yapıldığını kaygıyla takip ettiklerini söyleyen Millî Savunma Bakanı Hulusi Akar, Türkiye'nin, Libya halkının kendi birlik ve bütünlükleri, güvenlikleri için gerekli olan düzenli ordu kurmalarına yardımcı olduğunu ancak birçok ülke ve kurumun Libya'daki haksızlığa, Halife Hafter milislerinin saldırılarına sessiz kaldığını sözlerine ekledi.

Yorumlar (0)