ABD ve Avrupa basını Macron’la alay etti!

Alman ve Fransız basını, Türkiye ile uğraşan Macron’u yerden yere vurdular. Türk donanmasının Fransa’yı da Yunanistan’ı da ezip geçeceğini yazan gazeteler, Macron’a “Boş konuşuyorsun, artık sus!” diye seslendiler.

DÜNYA 13.09.2020, 09:51 13.09.2020, 12:17
ABD ve Avrupa basını Macron’la alay etti!

Doğu Akdeniz'de Yunanistan’ı gaza getirerek gerilimi daha da tırmandıran baş körükçü Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, Cumhurbaşkanı Erdoğan özelinde Türkiye karşıtı tavrını abartınca ABD ve Avrupa basınında sert eleştiri aldı.

Doğu Akdeniz’deki gerilimden beslenerek ülkesindeki halk desteğini geri kazanmak ve bölgede söz sahibi olmak amacıyla tavırlarını sertleştiren Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron’un yeni Napolyon olma hayalini kurduğu belirtiliyor.

Emmanuel Macron’un hamlelerinin hayalden öteye gitmeyeceğini vurgulayan Alman ve Fransız basını, “Türk donanması hepinizi ezer geçer” uyarısında bulunuyor ve Emmanuel Macron’un boş konuştuğunu ve artık susması gerektiğini savunuyor.

Fransa’da ekonomik sıkıntılarla boğuşan ve halk desteğini büyük ölçüde kaybeden Emmanuel Macron, Covid-19 salgınına karşı başarısız olmakla suçlanıyor.

Tüm dertler bunlarla sınırlı değil. Sarı Yelekliler'in gösterileri de Emmanuel Macron’u zor durumda bırakan bir diğer husus. 2017 yılında cumhurbaşkanı seçilmesinden bu tarafa Avrupa Parlamentosu ve yerel seçimler gibi sandık hezimetleri yaşayan Emmanuel Macron, son dönemde Erdoğan karşıtlığıyla oy toplama ve uluslararası alanda söz sahibi olma hayali kuruyor.

Erdoğan karşıtlığı seçim kampanyasına dönüştü

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın da bir dünya lideri olduğu artık dünya ülkelerinin Erdoğan ile ilgili verdiği vaatler ve kullandıkları ifadelerden anlaşılabiliyor.

Kimi liderler seçilmesi durumunda Erdoğan’ı devireceği vaadinde bulunurken kimi liderler de Erdoğan ile çok iyi dost oldukları vurgusuyla puan toplamaya çalışıyor.

Macron ise “sömürge karşıtı olan Erdoğan karşıtlığı” ile sömürgecilerin torunlarından destek bulmaya çalışıyor.

Macron’un ne yaptığını esasen bilmeyen yok. Öyle ki, ABD ve Avrupa basını sanki birbirleriyle anlaşmış gibi Emmanuel Macron’un söylem, tavır ve hamleleriyle alay ediyor.

Basın böyle alay ediyor

Bloomberg (ABD): "Macron'un Türkiye karşıtı retoriğinin artık sınırlarına ulaştı" başlığı kullanılan haberde “Macron’un Doğu Akdeniz'de Türkiye'ye karşı boş tehditler savurmayı bir an önce kesip sözü Angela Merkel'e bırakması gerektiği" belirtiliyor.

Guardian (İngiliz): "Akdeniz'deki kriz Macron'dan sonra derinleşti" başlığı kullanılan haberde Türkiye'nin daha uzun bir kıyı şeridine sahip olduğu hatırlatıldı ve Yunanistan'ın karasularını 12 mile çıkarmak istediği kaydedildi.

El Pais: (İspanya): Macron'un Avrupa’nın Akdeniz ülkeleriyle (Med7) Türkiye karşıtı adım atma girişimleri ile ilgili çarpıcı bir ifade kullandı. Gazete, İspanya ve İtalya’nın Macron'un Türkiye karşıtlığının hızını kestiğini vurguladı.

The Times (İngiliz): Macron'u tatil fotoğrafı üzerinden vuran The Times ise haberinde "Jet-ski üzerinden dünyayı yönetmeye çalışıyor" ifadelerini kullandı.

Radio France (Fransa): Emmanuel Macron’a acımasızca yüklenen Radio France, uluslararası hukuk ve uluslararası siyaset açısından Fransa'nın Türkiye'ye ders verecek konumda bulunmadığını belirtti ve Libya'daki kaosun başlangıcında da Fransa’nın olduğunu bildirdi.

Yorumlar (0)