Yunanlar, "Türklerle diyalog" istiyor!

Yunanistan'da halkın büyük çoğunluğunun Başbakan Kiriakos Miçotakis'in aksine "Türkiye ile diyalog istediği" ortaya çıktı.

GÜNDEM 07.09.2020, 15:38 08.09.2020, 09:44
Yunanlar, "Türklerle diyalog" istiyor!

AB'nin Türkiye'nin önüne attığı Yunanistan hükümeti, sahte kabadayılığını sürdürürken, başlarına gelecekleri bilen Yunan halkı, "Türkiye ile diyalog kurun!" diyor.

Yunan halkının Türkiye ile diyalog kurulması çağrısı, Yunanistan'da yapılan bir kamuoyu araştırmasından geldi.

Kamuoyu araştırması sonuçları, Yunan halkının yüzde 69,8'inin Yunanistan Başbakanı Kiriakos Miçotakis gibi düşünmediğini, ikili sorunların çözümü için Türkiye ile mutlaka diyalog kurulması gerektiğini düşündüklerini ortaya koydu.

Yunanistan'ın önde gelen gazetelerinden "Ta Nea" gazetesi, Yunanistan halkının Türkiye ile yaşanan gerilime dair gerçekleştirdiği yüksek örneklemli kamuoyu araştırmasından çıkan sonuçları yayınladı.

Türkiye ile diyaloğa girilmeli mi?

Ta Nea gazetesi vatandaşa, "Türkiye ile yaşanan gerilimin azaltılması için diyalog yoluna gidilmeli mi?" sorusuna, kamuoyu araştırmasına katılan Yunanistan vatandaşlarından yüzde 69,8'i "Evet, Türklerle diyaloğa gidilmeli" cevabını verdi.

Türkiye ile çatışma ihtimali nedir?

Araştırmaya katılan 18 yaş üstü Yunan vatandaşlarından yüzde 63,7'si, Türkiye ile yakın gelecekte ciddi bir problem yaşanması ihtimalini "yüksek veya orta derece" olarak görürken, araştırmaya katılanların yüzde 34,5'i ise tam aksini düşünerek, "Türkiye ile Yunanistan arasında yakın gelecekte büyük bir olay yaşanması ihtimalini küçük ya da hiç olmadığını" belirtiyor.

Yunanistan, Türkiye'ye askerî güç kullanmalı mı?

Yunanistan'ın, Türkiye'ye karşı "askerî gücünü kullanıp kullanmaması gerektiği" ile ilgili soruya ise katılımcıların yüzde 49,2'i "kullanmalı ya da ihtimal dâhilinde kullanmalı" derken, yüzde 47,1'i "hayır ya da ihtimal olsa da hayır" cevabını verdi.

Yorumlar (0)