Miçotakis: (...) görüşmelere derhâl başlamaya hazırız!

Yunanistan Başbakanı Kriyakos Miçotakis, Türkiye'den somut adım görmesi hâlinde istikşafi görüşmelerine derhal başlamaya hazır olduklarını bildirdi.

GÜNDEM 15.09.2020, 15:21
Miçotakis: (...) görüşmelere derhâl başlamaya hazırız!

Türkiye'nin sıcak hamlelerine karşı ısrarla tahrik ve tehdit içeren bir dil kullanan ve provokatif hareketlerin dozunu artıran Yunanistan Başbakanı Kriyakos Miçotakis, yine "ön şartlar" koşarak görüşmeya derhal başlamaya hazır olduklarını kaydetti.

Yunanistan'ın başkenti Atina'da Avrupa Birliği Konseyi Başkanı Charles Michel'i ağırlayan ve ortak basın toplantısı düzenleyen Yunanistan Başbakanı Kriyakos Miçotakis, deniz yetki alanları hususunda Türkiye ile ilgili yaşanan gerilime değinerek, Atina'nın Türkiye ile tek görüşmesi gereken konunun Ege ve Doğu Akdeniz’deki deniz yetki alanlarının sınırlandırılması olduğunu ve bu konuda "Türkiye'den somut adım" atılması durumunda görüşmelere en kısa sürede başlamaya hazır olduklarını belirtti.

İki gün önce de "ön şart" sunmuştu

Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis, iki gün önce de Selanik'teki "Helexpo Forum" çerçevesinde basın toplantısı düzenleyerek, tek bir şartla Cumhurbaşkanı Erdoğan ile görüşmeye hazır olduğunu söylemiş ve şartını, sanki gerilimi tırmandıran Türkiye'ymiş gibi sunarak, "Gerginlik giderilirse görüşürüm." demişti.

Deniz yetki alanları ile ilgili görüşmeler

Türkiye ile Yunanistan arasında "deniz yetki alanları" ile ilgili istikşafi görüşmeler 2002 senesinde başladı.

İki ülke arasında son görüşme 1 Mart 2016 senesinde Atina'da yapıldı.

1 Mart 2016'dan sonra Türkiye ile Yunanistan arasındaki görüşmeler, siyasi istişareler formatında sürmüş fakat istikşafi çerçeveye dönüştürülememişti.

Yorumlar (0)