Bill Gates: Koronavirüsten sorumlu tutulmam çok ironik!

Bill Gates, pandemiye karşı insanların hazırlıklı olmaları gerektiğini söylemesi nedeniyle yeni tip koronavirüsten (Covid-19) sorumlu tutulduğunu belirterek, bu durumun çok "ironik" olduğunu söyledi. 

BİLİM-TEKNOLOJİ 15.09.2020, 16:30
Bill Gates: Koronavirüsten sorumlu tutulmam çok ironik!

Bill Gates'in yeni tip koronavirüsü (Covid-19) çıkardığı ve insanlara mikroçip takmayı hedeflediğine dair birtakım komplo teorileri ortaya atılmıştı.

Amerikan milyarderden söz konusu komplo teorilerine ilişkin açıklama geldi. 

Bill Gates, Alman gazetesi Bild'e yaptığı açıklamada, pandemiye karşı insanların hazırlıklı olmaları gerektiğini söylediğini hatırlatarak, bu nedenle yeni tip koronavirüsten (Covid-19) sorumlu tutulmasını "ironik" olarak nitelendirdi. 

Amerikan milyarder, yeni tip koronavirüs (Covid-19) aşısı için hız kesmeden yürütülen çalışmalara da değindi.

Bill Gates, 2021 yılının ilk çeyreğinde üç veya dört tane yeni tip koronavirüs (Covid-19) aşısının tescil edileceğini öngördüğünü aktardı. 

Yeni tip koronavirüs (Covid-19) aşısı için yürütülen çalışmaları Bill ve Melinda Gates Vakfı ile destekleyen Amerikan milyarder, söz konusu aşı bulunana kadar birçok ülkede çok fazla can kaybı yaşanabileceğini söyledi. 

Bill Gates, 7 milyar insana yeni tip koronavirüs (Covid-19) aşısı yapılabilmesi için 14 milyar doz aşı üretilmesi gerektiğine dikkat çekerek, günümüze kadar hiç böyle bir şeyin gerçekleşmediğini ifade etti.  

Bunun için yeni bir strateji uygulanması gerektiğini aktaran Amerikan milyarder, gelişmekte olan ülkelerde de yeni tip koronavirüs (Covid-19) aşısının finanse edilmesine ve dağıtılmasına destek verilmesi gerektiğini kaydetti.

Bill Gates, bu durumun küresel anlamda acilen sona erdirilmesi gerektiğini ekledi. 

Bill Gates ne demişti?

Çin'de yeni tip koronavirüsün (Covid-19) ortaya çıkmasının ardından Bill Gates'in beş sene önce yaptığı bir konuşma gündeme gelmişti.

Amerikan milyarder, önümüzdeki 10 senede bir şeyin 10 milyon insanın ölümüne neden olabileceğini söylemişti.

Bill Gates, bunun "savaş"tan değil, "bulaşıcı bir virüs"ten kaynaklanabileceğini ifade etmişti.

Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Başkanı Donald Trump'ın eski danışmanı olan Roger Stone, Bill Gates'in aşıları zorunlu duruma getirmeyi ve insanlara mikroçip yerleştirmeyi hedeflediğini iddia etmişti.  

Yorumlar (0)