İsviçreli Patiswiss şirketinden ilk açıklama: "Marka ihlali davası açtık"

Küflü çikolata skandalı sonrası Patiswiss CEO'su Elif Aslı Yıldız Tunaoğlu'nu istifaya götüren süreç, gündemde yankı uyandırdı. İsviçreli çikolata firması Patiswiss AG, olaya dair ilk resmi açıklamasını yaptı. Açıklamada, "Türkiye'deki firma ile ilgimiz yok. Marka ihlali nedeniyle yasal işlem başlattık." denildi.

GÜNDEM 24.04.2024, 12:50 24.04.2024, 13:04 Hakan Öksüz
İsviçreli Patiswiss şirketinden ilk açıklama: "Marka ihlali davası açtık"

Bir kullanıcısının Linkedin üzerinden paylaştığı gönderi, Patiswiss Yönetim Kurulu Başkanı Elif Aslı Yıldız Tunaoğlu'nun istifasıyla sonuçlandı. Süpermarketten satın aldığı Patiswiss marka çikolataların küflü olduğunu belirten kullanıcının paylaştığı fotoğraflar, tartışmalara neden oldu. 

Marketler ürünü çekti, CEO Tunaoğlu istifa etti

Çikolataların küflü olduğu şikayetinde bulunan kullanıcıya yönelik zehir zemberek bir açıklama yapan Patiswiss CEO'su Elif Aslı Yıldız Tunaoğlu, tepkilerin odağına yerleşti. Olay sonrası bazı süpermarket zincirleri, ürünü çekmeye karar verdi. Tunaoğlu, özür dileyerek istifasını duyurdu.

Patiswiss: "Türkiye'deki firma ile ilgimiz yok"

İsviçreli çikolata firması Patiswiss, yaşanan olayların ardından ilk defa resmi açıklamada bulundu. Türkiye'deki firma ile ilgilerinin bulunmadığını bildiren şirket, daha önce benzer durumlar nedeniyle defalarca kez isim hakkı davası açtıklarını belirtti.

"Tek üretim tesisimiz, İsviçre'nin Gunzgen kentinde"

Türkiye'nin başkenti Ankara'da merkezi bulunan "Patiswiss Çikolata" ile ilişkilerinin bulunmadığını kaydeden şirketin açıklamasında, "Türkiye'deki şirket ile ilgili bilgimiz ve bağlantımız yoktur. Dolayısıyla olay ile ilgili açıklama yapamıyoruz. İsim hakkı ile ilgili Türkiye'deki firmaya dava açtık. Marka ihlali nedeniyle yasal işlem başlattık. İsviçre'nin Gunzgen kentinden başka üretim tesisimiz yok." ifadelerine yer verildi.

 

Yorumlar (0)