Kurtulmuş’tan ‘Yeni anayasa’ açıklaması: İlk tur olumlu bir havada geçti

Yeni anayasanın uzlaşmayla yapılması gerektiğini yineleyen TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, siyasi partilerle gerçekleştirdiği ilk tur görüşmelerin olumlu bir havada geçtiğini vurguladı.

GÜNDEM 05.05.2024, 18:37 Şeyda Gül
Kurtulmuş’tan ‘Yeni anayasa’ açıklaması: İlk tur olumlu bir havada geçti

Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı Numan Kurtulmuş, yeni anayasa mesaisinde ilk tur görüşmelerine ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Tüm partilerden destek gördüğünü vurgulayan Kurtulmuş, ziyaret ettiği partilerin hepsini sürece destek olmaya, katkıda bulunmaya hazır bulduğunu dile getirdi. Kurtulmuş, “Türkiye'nin, 12 Eylül Anayasasından kurtulmasına ve yeni bir anayasa yapılması çalışmasına ön yargısız olarak destek vereceklerini gördüm” dile getirdi.

Doğru yöntem büyük çoğunluğun uzlaştığı yöntem olacaktır

Yeni ve sivil anayasanın darbe yükünden kurtulması gerektiğinin altını çizen Kurtulmuş, anayasanın uzlaşmayla Meclis'te inşa edilmesinin önemine değindi. Vatandaş ve millet odaklı yeni bir anayasayı hedeflediğini anlatan Kurtulmuş, sivil, demokratik, kuşatıcı, özgürlükçü bir yeni anayasa olsun istediklerini vurguladı. Bütün yetki ve sorumluluk Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde olduğunu kaydeden Kurtulmuş, “Doğru yöntem de partilerin büyük çoğunluğunun uzlaştığı yöntem olacaktır” ifadelerini kullandı.

Samimiyetle yeni anayasa sürecini yürütmeyi ümit ediyorum

Şeffaf, açık ve iyi niyetle süreci ilerleteceklerini belirten Meclis Başkanı Kurtulmuş, bu işin esasının 'samimiyet' olduğunu vurguladı. Samimi olan insanın en aykırı fikri dahi söylese problem olmadığını aktaran Kurtulmuş, samimiyetle bu süreci yürütebilmeyi ümit ettiğini belirtti. “Ben, kendi adıma buna gayret edeceğim” diyen Meclis Başkanı Kurtulmuş, hazırlanacak yeni ve sivil anayasa için Meclis'te 400'ün üzerinde oyla mutabakat sağlanmasını ümit ettiğini de belirtti.

Yorumlar (0)