Türk-Yunan görüşme tarihi belli oldu

Türkiye askerî heyeti ile Yunanistan askerî heyetinin yapacağı görüşmenin tarihi netleşti. Kritik toplantı 10 Eylül'de NATO Karargâhı'nda yapılacak. Toplantıda "Ayrıştırma Usulleri" görüşülecek.

GÜNDEM 08.09.2020, 17:00
Türk-Yunan görüşme tarihi belli oldu

Bugün NATO Karargahı'nda yapılması planlanan Türkiye-Yunanistan askeri heyetleri toplantısı ertelendi. Türk ve Yunan askerî heyetler arasındaki "Ayrıştırma Usulleri"nin görüşüleceği toplantı, NATO Karargâhı'nda 10 Eylül 2020 Perşembe günü yapılacak.

Milli Savunma Bakanlığı (MSB) kaynaklarından edinilen bilgilere göre, Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile NATO (Kuzey Atlantik Antlaşması Örgütü) Genel Sekreteri Jens Stoltenberg arasındaki görüşmenin ardından Türkiye ile Yunanistan arasında askerî heyet düzeyinde görüşme yapılması planlanmış, toplantı için NATO Karargâhı seçilmişti.

Türkiye askerî heyeti ile Yunanistan askerî heyetinin bugün NATO Karargahı'nda yapması beklenen toplantının ileri tarihe ertelendiği duyurulmuştu.

Türk ve Yunan askerî heyetleri arasında "Ayrıştırma Usulleri"nin masaya yatırılacağı toplantı, NATO Askeri Komite Başkanlığınca 10 Eylül 2020 tarihine alındı.

NATO Askeri Komite Başkanlığı, toplantının ertelenme sebebine ilişkin herhangi bir bilgilendirmede bulunmadı.

Yorumlar (0)