Kinder'den açıklama: Salmonella virüsünün sebebi ortaya çıktı

Salmonella virüsü tespit edilen Kinder ürünlerinin üreticisi Ferrero firmasının Fransa'daki Genel Müdürü Nicolas Neykov, konuyla ilgili ilk defa açıklama yaptı. Virüsün kaynağının belli olduğunu açıklayan Neykov, "Virüsün, fabrikadaki süt yağı tankında yer alan bir filtreden kaynaklandığını” duyururken, “Fabrikayı kapattık, testler negatif olunca tekrar açtık" sözlerini kullandı. 

GÜNDEM 28.05.2022, 16:22
Kinder'den açıklama: Salmonella virüsünün sebebi ortaya çıktı

Avrupa'daki birçok ülkeye yayılarak 100'ü aşkın çocuğa bulaşan salmonella virüsünün kaynağı tespit edildi.

12 ülkeden 324 kişiye bulaştı

Çikolata üretici şirketi Ferrero'nun Kinder ürünlerindeki Salmonella bakterisi sebebiyle; 12 ülkeden 324 kişiye Salmonella bakterisi bulaştığı açıklanmıştı.

Hastalık, 16 yaşından küçük çocukları daha fazla etkiledi. Bu çocukların yarıya yakını hastaneye sevk edildi.

Avrupa Hastalık Önleme ve Kontrol Merkezi verilerine bakıldığında, enfeksiyonun en fazla görüldüğü ülke, 102 vaka ile İngiltere olarak kayıtlara geçti. Salmonella bakterisi Fransa'da da 73 kişiye bulaştı.

Salmonella bakterisine Belçika'da en az 62 kişi yakalanırken, İrlanda ve Almanya’da da doğrulanmış 15 vaka görüldü.

Ferrero’nun ürettiği çikolatalarla bağlantılı olmak üzere İsviçre'de 41 kişiye bulaşırken Avusturya, Hollanda, Danimarka, İsveç, Lüksemburg, Norveç ve İspanya’da da doğrulanmış enfeksiyonlar görüldü.

Virüsün kaynağı açıklandı

Salmonella virüsü tespit edilen Kinder ürünlerinin üreticisi Ferrero şirketinin Fransa'daki Genel Müdürü N. Neykov, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, virüsün, Belçika'daki Arlon fabrikasına nasıl girdiğini tespit ettiklerini belirtti ve fabrikadaki süt yağı tankında yer alan bir filtreden kaynaklandığını açıkladı. Neykov, açıklamalarının devamında ise şunları söyledi:

"Virüs ya daha önce virüs bulaşmış ham maddeler yoluyla oraya ulaştı ya da personel tarafından bulaştırıldı. Bütün üretim hatlarını 15 Aralık'ta durdurduk, üretilenleri kaldırdık. İlerleyen günlerde gerçekleştirilen bütün testlerimiz negatif çıktı, bu sebeple de fabrikayı tekrar açtık"

Şirket, salmonellanın ilk defa tespit edildiği Arlon fabrikası kapatılmadığı için eleştirilere uğramıştı.

Yorumlar (0)