Sürpriz yumurtadan salmonella çıktı!

İngiltere'den gelen haberlere göre Kinder Sürpriz yumurtadan yayılan salmonella, en az 60 çocuğa bulaştı. Çikolatayı üreten Ferrero şirketi, salgınla ilişkili olabileceği düşünülen yumurtaları geri çağırdı.

YAŞAM 05.04.2022, 01:42 05.04.2022, 13:16 Hakan Öksüz
Sürpriz yumurtadan salmonella çıktı!

İngiltere, ilginç bir salgın vakasıyla karşı karşıya. Çocuklara bulaşan salgının, bu kez hiç tahmin edilmeyen bir yerden yayıldığı aktarıldı. İngiltere Gıda Standartları Ajansı (FSA), Kinder Sürpriz yumurtalarla ilişkili olduğu tespit edilen salgında en az 60 çocuğa salmonella bulaştığını kaydetti.

Yumurtalar geri çağrıldı!

Konuya ilişkin duyuruda bulunan FSA, "Sürpriz yumurtalardaki çikolatayı üreten Ferrero şirketi, bazı ürünlerini piyasadan çekti. Üretilen partiler, soruşturmanın sağlıklı sürmesi için şirket tarafından geri çağrıldı." açıklamasını yaptı. Şirketin bu kararı almasında etkili olan sebebin, söz konusu yumurtaların "salmonella bulaştırmış olabileceği" şüphesi olduğu belirtildi. Bahsi geçen partinin, 11 Temmuz 2022-7 Ekim 2022 son kullanma tarihli 2 parti olduğu kaydedildi.

Ferrero şirketi: "Bu tarihli yumurtaları tüketmeyin"

"Paskalya bayramının yaklaştığı bu dönemde çocukların en çok tükettiği ürünlerden birinin çikolata olduğunu biliyoruz." diyen FSA yetkilisi Tina Potter, "Ebeveynler dikkatli olmalı. Çocukların son zamanlarda aldığı Kinder yumurtalar, söz konusu şirketin geri çağırdığı partiye dahil miydi? Bunun kontrol edilmesi oldukça önemli." ifadelerini kullandı. Konuya dair açıklamada bulunan çikolata üreticisi Ferrero şirketi, "Duyuruda bahsi geçen son kullanma tarihi aralığındaki ürünler tüketilmemeli." uyarısını yaptı.

Salmonellanın belirtileri

Edinilen bilgilere göre salgından şu an için 63 çocuk etkilendi. Herhangi bir can kaybı vakasıyla karşılaşılmadığı belirtildi. Salmonella salgınından etkilenen çocukların genellikle 5-6 yaşlarında olduğu kaydedildi. Üretimi Belçika'da yapılan sürpriz yumurtaların Almanya, Fransa, İrlanda ve Hollanda gibi ülkelere de gönderildiği ifade edildi. Salmonellanın ateş, kusma, ishal ve mide bulantısı gibi belirtilerinin bulunduğu kaydedildi.

Yorumlar (0)