Korona bitti bitecek derken şimdi de Salmonella çıktı!

Kanada'da ABD'den ithal edilen kırmızı soğanlarda Salmonella bakterisinin olabileceği ve ülkede 114 kişide bu bakterinin tespit edilmesinin üzerine vatandaşlara dikkatli olmaları yönünde uyarılarda bulunuldu.

DÜNYA 02.08.2020, 02:15
Korona bitti bitecek derken şimdi de Salmonella çıktı!

Koronavirüs salgınının etkileri yeni yeni geçerken şimdi de Kanada'da Salmonella salgını uyarısı geldi.

Kanada'da Halk Sağlığı Kurumu tarafından yapılan açıklamada vatandaşlara, ithalatının ABD'den yaapldığı ve Salmonella salgınıyla bağlantılı olduğu iddia edilen kırmızı soğanları kullanmaması için uyarılar yapıldı. Kurum tarafından Haziran ayından bu yana toplamda 5 eyalette pek çok vakanın tespit edildiği kaydedilerek hastalanmadan önce kırmızı soğan tüketildiğinin tespit edildiği paylaşıldı.

114 yeni vaka tespit edildi

Sağlık Kurumu tarafından British Columbia'da 43, Maniotaba'da 13, Alberta'da 55, Ontario'da 2, Prince Edward Island'da ise 1 kişide Salmonella bakterisinin tespit edildiği kaydedilirken, 16 kişinin ise hastaneye kaldırıldığı ifade edildi. Yetkililer tarafından Kanadalıların çiğ olarak sebze kullanımından uzak durmaları tavsiye edildi.

Uzmanlar ise salgına sebep olabilecek kaynakları araştırmaya sürdürdüklerini ifade ederek, ABD'den gelen ithal kırmızı soğanların restoranlar ve perakendeciler tarafından kullanılmaması çağrısı yaptı.

Salmonella kimleri öldürüyor?

Bakterinin 5 yaşın altındaki çocukları, yaşlıları, hamileleri ve bilhassa bağışıklık sistemi zayıf kişileri etkileme oranının yüksek olduğu ifade edilirken hastalığa yakalananların yüzde 56'sını ise kadınların oluşturduğu duyuruldu. Hastalığın genellikle 6 ila 72 saat arasında etkisini gösterdiği ve bazı insanlarda semptom da göstermedi kaydedildi.

Yorumlar (0)