Kinder ürünlerinde salmonella paniği… Bakanlık konuya el attı

Tarım ve Orman Bakanlığı Gıda ve Kontrol Genel Müdürlüğü’nce Kinder marka ürünlerin ithalatı için salmonella şüphesi üzerine analiz yapılması zorunluluğu getirildi.

GÜNDEM 19.04.2022, 16:40 19.04.2022, 18:05
Kinder ürünlerinde salmonella paniği… Bakanlık konuya el attı

Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından Kinder çikolata ürünlerinin ithalatına analiz zorunluluğu getirildi.

Konuya dair bitkisel ithalatta yetkili toplamda 44 il müdürlüğüne yazı gönderildi.

Kinder ürünleri riskli kategoride

Avrupa Birliği Gıda ve Yemde Hızlı Alarm Bildirimi ve INFOSAN’dan alınan bildirimlerde, dünya genelinde bir Salmonella Typhimurium salgınının yaşandığı, salgının sebebinin Kinder markalı çikolatalı ürünler olabileceği ve riskli ürünler ile parti numaralarının toplatıldığına dair Türkiye’nin bilgilendirildiğinin belirtildiği bir yazıda, yapılan bildirimlerde riskli ürünlerin parti numarasıyla beraber resmi kontrollerin gerçekleştirilmesi maksadıyla iletildiği kaydedildi.

Tüm Kinder ürün ithalatı için salmonella analizi yapılması kararı

Paylaşılan yazıda, “Salgının ülkemize sıçramasının önüne geçmek maksadıyla ikinci bir talimata dek, menşei ayrımı yapmadan, Kinder markalı tüm ürünlerin ithalatı için yüzde 100 salmonella analizinin yapılması kararlaştırılmıştır.” denildi.

Avrupa’da kimi ülkelerde salmonella salgınıyla bağlantı olduğu şüphesinin ardından Kinder çikolata ürünleri geri çağrılmıştı.

Salmonella belirtilerinin arasında ateş, kusma, mide bulantısı ve ishal yer alıyor.

Yorumlar (0)