HDP adaylığı için "PKK yakınlığı" şartı!

HDP adaylığının kabul edilmesi için PKK terör örgütüne yakın olmanın referans olarak kabul edildiği ortaya çıktı.

GÜNDEM 13.12.2020, 12:38
HDP adaylığı için "PKK yakınlığı" şartı!

Gaziantep'te PKK/KCK terör örgütü yapılanması hakkında soruşturma çerçevesinde, içlerinde HDP ve DBP yöneticileriyle CHP'li 2 ilçe belediye meclisi üyesinin olduğu 18'i tutuklu 30 sanık ile ilgili yazılan iddianamede, HDP adaylığı için en önemli referansın "PKK terör örgütüne yakınlık" kabul edildiğine dair bilgilere yer verildi.

2 yıldan 30 yıla kadar hapis isteniyor

Gaziantep Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından, PKK/KCK bölücü terör örgütünün şehir merkezindeki yapılanması hakkında soruşturma kapsamında 18'i tutuklu olmak üzere 30 sanık hakkında "silahlı terör örgütü üyeliği", "silahlı terör örgütü propagandaları yapmak" ve "Terörün Finansmanının Engellenmesi Kanunu'na muhalefet" suçlamalarıyla 2 yıldan 30 yıla kadar hapis ile cezalandırılmaları istemiyle iddianame hazırlandı.

PKK eylemlerini "siyasi parti faaliyetleri" adı altında sürdürüyor

2. ACM (Ağır Ceza Mahkemesi) tarafından kabul edilen Gaziantep Cumhuriyet Başsavcılığının iddianamesinde terör örgütü PKK'nın "siyasi parti faaliyetleri" adı altında terör eylemlerini sürdürdüğü vurgulandı.

PKK, HDP'yi kamuflaj olarak kullanıyor

Terör örgütünün Gaziantep'teki yapılanmasının ayrıntılı olarak açıklandığı iddianamede, PKK terör örgütü tarafından HDP'nin kamuflaj olarak kullanıldığı bildirildi.

HDP ve DBP teşkilat binalarında çok sayıda terör örgütü PKK dokümanı ele geçirildiğinin ifade edildiği iddianamede, HDP'nin Gaziantep İl Başkanlığı binasının üzerindeki levhada "Odeye Hevserok (İl Eş Başkanlığı)" yazılı oda içinde yapılan aramalarda, "Şehitkamil" adlı bir klasör bulunduğunu, klasörde 3 sayfalık "HDP yerel seçim komisyonunun aday adaylarını değerlendirmesi" ile ilgili raporun ele geçirildiği kaydedildi.

Kişisel bilgi: Terörist yakınlığı, cezaevinde yatma!

Bu dokümanlarda 12 aday adayının isminin bulunduğu ve isimlerinin altında, "operasyonlarda etkisizleştirilen teröristlere yakınlık derecelerinin" yer aldığı ayrıca "terör örgütü PKK/KCK soruşturmasından cezaevinde yatmanın" kişisel bilgi olarak tutulduğu belirtildi.

"Siyasi faaliyet" olarak hazırlanan dokümanda aday adaylarına dair referans olarak not alınan konuların tamamen PKK/KCK terör örgütünün yapısına ilişkin olduğunu belirten Gaziantep Cumhuriyet Başsavcılığı, referans olan konular irdelendiğinde aday adayının 9 ay cezaevinde yatması, kardeşinin PKK'da faaliyet gösterirken etkisizleştirilmesi, PKK/KCK terör örgütü davasından dolayı 4 sene cezaevinde yatması, HDK'da ve örgütün sözde meclisi DTK'da yer alması, kapatılan Kürdider'de yer alması, "değer ailesi" olması gibi referanslar yazıldığını, bunların hepsinin PKK/KCK yapısına dair olduğunu kaydetti.

"HDP binası adeta örgüt karargâhı gibi"

Gaziantep'te bulunan HDP ve DBP siyasi parti binaları içinde ele geçirilen çok sayıda örgütsel dokümana dikkat çeken Gaziantep Cumhuriyet Başsavcılığı, HDP Şahinbey ilçe teşkilat binasında da 500 örgütsel doküman bulunduğunu, 500 dokümanın dosyaya ekleneceğini, ayrıca dokümanların çıktığı hard diskte de incelemelerin sürdüğünü, dokümanlarda PKK'nın sözleşmelerinin de (KCK sözleşmesi, HPG yönetmeliği gibi) yer aldığını, ele geçen materyallerin çok büyük bir arşivi oluşturduğunu, PKK karargâhında ele geçirilmiş zannedilecek kadar fazla olduğunu, HDP'nin bu kadar büyük bir PKK arşivini nasıl elde ettiklerinin merak uyandırıcı olduğunu ifade etti.

Zanlıların özellikle DBP binasının alt kattaki odada ne kadar fütursuzlaştıkları belirtilen iddianamede, Gaziantep'te PKK adına faaliyet gösterdikleri, bu kadar açıkça dışa vurmalarının ürkütücü olduğu, söz konusu odanın tam olarak terör örgütü PKK/KCK'nın yönetim odası görüntüsünde olduğu ifadeleri kullanıldı.

Yorumlar (0)