Ermenistan ateşkesi ihlal etti: 4 şehit!

Ermenistan güçlerinin Dağlık Karabağ'daki ateşkesi ihlal etmesi sebebiyle son 1 haftada 4 Azerbaycan askerinin şehit olduğu bildirildi.

DÜNYA 13.12.2020, 13:45
Ermenistan ateşkesi ihlal etti: 4 şehit!

Dağlık Karabağ'da ormanlık alanlara gizlenen Ermenistan ordusu güçleri tarafından son 1 haftada düzenlenen saldırılarında 4 yiğit Azerbaycan askeri şehit oldu.

Azerbaycan Savunma Bakanlığı ile Devlet Güvenlik Servisi tarafından Dağlık Karabağ'da bulunan Hadrut kasabası ve etrafında son günlerdeki ateşkes ihlalleri ile ilgili ortak bir açıklama yaptı.

Açıklamada Azerbaycan Savunma Bakanlığı ile Devlet Güvenlik Servisi; Rusya, Ermenistan ve Azerbaycan tarafından 10 Kasım 2020 tarihinde imzalanan ateşkes bildirisi sonrası, Hocavend kentinin Hadrut kasabasına bağlı kuzeybatı kesiminde yer alan ormanlık alanda hâlen bazı Ermenistan ordu birliklerinin kaldığını bildirdi.

Ermenistan basınında ise söz konusu silahlı güçlerin ormanlık alanların içinde yollarını yitirdikleri yönünde haberlerin çıktığı anımsatılan açıklamada, Ermenistan makamlarının da bu Ermeni güçlerinin bölgeden çıkabilmesi için Rusya askerî unsurların komutanlığına başvurduğu belirtildi.

Açıklamada, Azerbaycan'ın, Ermenistan ordusuna bağlı silahlı gruplarının çekilebilmesi için gerekli tüm şartları sağladığı, Rusya unsurlarının ise ormanlık alanda bulunan silahlı gruplara hoparlörlerle seslenerek bölgeden çıkma uyarıları yaptığı bildirildi.

Ormanlık alandaki Ermenistan güçlerinin bölgeden ayrılmak yerine savaş mevzileri kurdukları ve son zamanlarda hem Azerbaycanlı sivillere hem de Azerbaycanlı askerlere karşı sabotaj ve terör eylemlerine kalkıştıkları ifade edildi.

Ermenistan güçlerinin Hocavend ilinin Sur köyünde görev yapan Azerbaycan askerlerine anlık saldırı düzenleyerek 3 Azerbaycan askerini şehit ettikleri, 2 Azerbaycanlı askeri de yaraladıkları dile getirildi.

Açıklamada, ayrıca 8 Aralık 2020 tarihinde Hadrut kasabasının yakınlarında iletişim ekipmanlarının montajını yapan Azerbaycanlı ekibe saldırı gerçekleştiren Ermenistan güçlerinin, burada 1 askeri şehit ettiği ve mobil operatör şirketi çalışanı 1 sivili de yaraladıkları kaydedildi.

Saldırılar sonrası Azerbaycan Devlet Güvenlik Servisinin söz konusu bölgede terörle mücadele amaçlı operasyon gerçekleştirmek zorunda kaldığı ifade edildi.

Açıklamada son olarak Ermenistan'a "üçlü ateşkes bildirisi"nin şartlarını yerine getirme, ateşkese uyma ve provokasyondan kaçınma uyarısı da yapıldı.

Azerbaycan Savunma Bakanlığı ile Devlet Güvenlik Servisi'nin ortak açıklamasında Azerbaycan tarafının Rusya ile yakın iş birliği ve koordinasyon içinde olduğu ve bölgede barışın sağlanması için çalışma ve çabaların devam ettiği bilgisi verildi.

Yorumlar (0)