Dortmund, Devler Ligi'nde PSG'yi devirdi

UEFA Şampiyonlar Ligi yarı final ilk maçında Borussia Dortmund, evinde Paris Saint-Germain'i 1-0 mağlup ederek önemli bir başarıya imza attı.

SPOR 02.05.2024, 00:57 02.05.2024, 16:18 Şeyda Gül
Dortmund, Devler Ligi'nde PSG'yi devirdi

UEFA Şampiyonlar Ligi yarı final ilk karşılaşmasında Borussia Dortmund, Signal Iduna Park'ta oynanan karşılaşmada Paris Saint-Germain’i tek goller mağlup etti. Ev sahibi ekibe galibiyeti getiren tek golü karşılaşmanın 36. Dakikasında Niclas Füllkrug kaydetti.

Füllkrug, önemli bir başarıya imza attı

Bu sezonki performansıyla dikkat çekmeye devam eden Niclas Füllkrug, Borussia Dortmund formasıyla bir Şampiyonlar Ligi sezonunda üç gol atan ve üç asist yapan üçüncü oyuncu olmayı başardı. Bu karşılaşmayla birlikte hem Füllkrug hem de Dortmund, önemli bir başarıya imza atmış oldu.

PSG'de zorunlu değişiklik

Paris Saint-Germain'de maçın ilk yarısı sona ermeden Lucas Hernandez sakatlık yaşayarak oyundan çıkmak zorunda kaldı. Hernandez’in yerine sahaya çıkan isim ise Lucas Beraldo oldu.

Mbappe ve Hakimi direğe takıldı

Paris Saint Germain, maçın 51. dakikasında beraberlik golü için yüklendi. Mbappe'nin vuruşunda direğe takılırken, aynı pozisyonu tamamlamak isteyen Hakimi'de direğe nişanladı. Başarısız denemelerin ardından PSG önemli bir fırsattan yararlanamadı.

Tribünlerden tam kapasite destek

Karşılaşmayı Signal Iduna Park'ta 81 bin futbol sever tribünden izledi.  Karşılaşmada büyük bir coşku ve destek ortamı yaşandığı görüldü.

Rövanş heyecanı

İki takım arasındaki yarı finalin ikinci ayağı, 7 Mayıs Salı günü PSG'nin evi Parc des Princes'te oynanacak ve bu zorlu rövanş maçında PSG, sahasında Dortmund karşısında turu geçmek için mücadele edecek.

Yorumlar (0)