Bakan Uraloğlu müjdeyi verdi: Trabzon'dan Suudi Arabistan'a direkt uçuşlar başlıyor

4 Haziran'da Trabzon ve Suudi Arabistan arasında direkt uçuşları başlatacaklarını belirten Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, “Yaz dönemi boyunca gerçekleşecek uçuşlarda Trabzon'dan direkt uçuşla Cidde ve Riyad'a seyahat mümkün olabilecektir” dedi.

EKONOMİ 02.05.2024, 18:38 02.05.2024, 18:39 Şeyda Gül
Bakan Uraloğlu müjdeyi verdi: Trabzon'dan Suudi Arabistan'a direkt uçuşlar başlıyor

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneğince (MÜSİAD) düzenlenen "Trabzon'dan Dünyaya Turizm Zirvesi"nde hitap etti. Türkiye'nin turizm olanakları açısından dünyanın turizm cennetlerinden biri olduğunu söyleyen Bakan Uraloğlu, Türkiye'nin, binlerce yıl öncesine dayanan kadim tarihi, turkuaz mavisi denizleri, temiz kumsalları, yeşil ormanları, karlı dağları, yaylaları ve eşsiz Türk mutfağına sahip olması bakımından da ayrıcalıklı bir ülke olduğuna işaret etti. Bu saydığı özelliklerin hepsinin Trabzon’da da mevcut olduğunu kaydeden Bakan Uraloğlu, “Karadeniz'iyle, başı dumanlı dağlarıyla, yemyeşil ormanlarıyla, doğa harikası yaylalarıyla, insanıyla, Trabzon Türkiye'nin minyatürüdür, özüdür” şeklinde konuştu.

56,7 milyon ziyaretçiyle 54,3 milyar dolar turizm geliri elde edildi

Trabzon'un her yerinin bir başka güzel olduğuna dikkati çeken Bakan Uraloğlu, kentin turizm destinasyonları hakkında bilgilendirmede bulundu. Bu eşsiz kıymetleri ilk olarak en iyi şekilde korumanın, ardından da tüm dünyaya tanıtma ve ziyaretçiler ile bir araya getirmenin önemli olduğunu vurgulayan Bakan Uraloğlu, ülke olarak turizm sektörünün önemini ve gerçek manada merhum Cumhurbaşkanımız Sayın Turgut Özal'ın turizm için kullandığı 'bacasız sanayi' ifadesi ile anlamaya başladıklarını söyledi. Bakan Uraloğlu, “Geçen yıl 56,7 milyon ziyaretçiyle 54,3 milyar dolar turizm geliri elde ettiğimizi düşünürsek bu ifadenin hiç de yersiz olmadığı görülüyor” değerlendirmesinde bulundu.

Ülkemizi Avrupa'da 6, dünyada 8. hızlı tren işletmecisi konumuna getirdik

Demir yollarına da 2002 yılından bu yana 57 milyar dolar üstünde yatırım gerçekleştirdiklerine dikkati çeken Bakan Uraloğlu, 10 bin 948 kilometre olan hat uzunluğunu demir yollarında yaklaşık 14 bin kilometreye yükselttiklerini belirtti. 2 bin 251 kilometre hızlı tren hattı inşa ettiklerinin bilgisini veren Bakan Uraloğlu, “Ülkemizi, yarım asırlık hayalimiz olan yüksek hızlı tren işletmeciliği ile tanıştırdık ve Avrupa'da 6, dünyada 8. hızlı tren işletmecisi ülke konumuna getirdik” dedi.

Trabzon'a gelen yerli ve yabancı turist sayısı yüzde 38 artmış durumda

Turizmin önemine işaret eden Bakan Uraloğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın liderliğindeki tüm hükümetlerin her daim turizm sektörünün önemini bildiğini ve dünya turizm pastasından daha fazla pay alması için büyük çaba sarf ettiğini anlattı. Bugün de Trabzon'un bu pastadan aldığı dilimi büyütmek için neler yapabiliriz diyerek bir beyin fırtınası gerçekleştirmek için bir arada bulunduklarını aktaran Bakan Uraloğlu, “Bakın, 2023 yılında Trabzon'a gelen yerli ve yabancı turist sayısı 2022 yılına göre yüzde 38 artmış durumda. Trabzon'a 706 bin 532 yabancı, 612 bin 767 de yerli olmak üzere 1 milyon 319 bin 299 ziyaretçi geldi” şeklinde konuştu.

Trabzon'dan Cidde ve Riyad'a karşılıklı haftada 5 sefer yapılacak

Turistlere karşı tutumun da önemli olduğuna dikkati çeken Bakan Uraloğlu, hem ülkemiz hem de Trabzon'da turistlerin gözünde olumlu bir imajı olması açısından mutlaka bu konuda hassas olunması gereken bir konu olduğunu belirtti. “Ulaştırma ve Altyapı Bakanı olarak söylemeliyim ki Trabzon'a gelen yabancı turist sayılarındaki artışta elbette Trabzon'un ulaşım ağının gelişmesinin ve özellikle hava yolu ulaşımındaki gelişmenin payı yadsınamaz. Burada yeri gelmişken yeni bir müjdeyi daha sizinle paylaşmak istiyorum” diyen Bakan Uraloğlu, 4 Haziran'da Trabzon ve Suudi Arabistan arasında direkt uçuşları başlatacaklarını duyurdu. Yaz dönemi boyunca gerçekleşecek uçuşlarda Trabzon'dan direkt uçuşla Cidde ve Riyad'a seyahat mümkün olabileceği vurgulayan Bakan Uraloğlu, 30 Eylül 2024 Pazartesi gününe kadar da bunu devam ettireceklerini belirtti. Birleşik Arap Emirlikleri'nin Abu Dabi şehrinden uçuş talebinin de tarafına ulaştığını kaydeden Bakan Uraloğlu, “Bu uçuşu da inşallah hemen önümüzdeki süreçte başlatmış olacağız” ifadelerini kullandı.

Yorumlar (0)