Soylu: "Hadi PKK'nın Allah belasını versin deyin!"

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Halkların Demokratik Partisi (HDP) milletvekillerine seslenerek, "Hadi terör örgütü PKK'nın Allah belasını versin deyin!" çağrısında bulundu.

GÜNDEM 27.11.2020, 11:00
Soylu: "Hadi PKK'nın Allah belasını versin deyin!"

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Plan ve Bütçe Komisyonunda önemli açıklamalarda bulundu.

Bakan Soylu, Türk milletine 7/24 hizmet sağlamak için yoğun çaba harcandığına dikkat çekerek, son gün 20 gün içerisinde 7 tane bombalı eylem teşebbüsünün önüne geçildiğini ifade etti. 

Soylu, Türk milletinin terör ile mücadele konusunda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a, hükümete ve Cumhur İttifakı'na güvendiğini söyledi.

"Bakanlığın ışıkları her gece yanıyor"

Söz konusu güveni sağlamak için gece gündüz çalışıldığını belirten Soylu, Anayasa Mahkemesi (AYM) üyesi Engin Yıldırım'ın "Işıklar yanıyor!" paylaşımını hatırlattı.

Soylu, İçişleri Bakanlığının ışıklarının her gece yandığını söyledi. 

"Sizden tek bir cümle bekliyorum"

Halkların Demokratik Partisi (HDP) milletvekillerine seslenen Soylu, "Hadi terör örgütü PKK'nın Allah belasını versin deyin!" çağrısında bulundu. 

Soylu, söz konusu milletvekillerinden tek bir cümle beklendiğini, başka bir şey talep edilmediğini ifade etti. 

"Kandil'de nasıl karşılandığınızı biliyorum"

Bunun üzerine Halkların Demokratik Partisi (HDP) milletvekilleri, "Bunu söyleyince her şey bitecek mi?" diye sordu. Soylu, bunu deyince her şeyin biteceğini belirterek, söz konusu milletvekillerinin Kandil'e gittikleri zaman nasıl karşılandıklarını bildiğini ve bunu anlatabileceğini kaydetti. 

"Kırmızı bültenler kabul edilmiyor"

Soylu, Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) ile mücadele konusunda Interpol ile yaşanan sıkıntılara da dikkat çekti. 

Çıkarılan kırmızı bültenlerin kabul edilmediğini belirten Soylu, Adil Öksüz ile Zekeriya Öz'ün istendiğini ancak Interpol'ün dikkate almadığını söyledi.

Soylu, geçtiğimiz gün Cezayir'den iki FETÖ'cünün getirildiğini belirterek, bunlardan birinin önceden kaçtığını, diğerinin de örgütün Cezayir sorumlularından biri olduğunu ifade etti. 

"86 selefi dernek hakkında tahkikat yapıldı"

2020 senesinde 86 selefi derneğe ilişkin tahkikat yapıldığına dikkat çeken Soylu, 61'nin savcılığa verildiğini aktardı. Kanunlara aykırı davranan selefi derneklerin peşinde olduğuna dikkat çeken Soylu, her şeyin sıkı bir şekilde takip edildiğini, Türk milletinin bu konuda kendilerine güvenmesi gerektiğini ekledi.

Yorumlar (0)