Altın Terazi’nin kazanan filmleri, 10. kez belirlendi!

Bu yıl Onuncu kez düzenlenen ‘Suç ve Ceza Film Festivali’ nde ödüller, sahiplerini buldu. Çevrimiçi olarak düzenlenen törende verilen Altın Terazi ödüllerinde; Uluslararası Uzun Metraj Film Yarışması 'En İyi Film Ödülü'nün sahibi 'Yabancı' filmi oldu!

KÜLTÜR-SANAT 27.11.2020, 11:20
Altın Terazi’nin kazanan filmleri, 10. kez belirlendi!

Onuncusu bu yıl ‘Herkes İçin Adalet’ temasıyla düzenlenen ‘Uluslararası Suç ve Ceza Film Festivali’ nin ödül töreni gerçekleşti. Çevrimiçi törende verilen Altın Terazi ödüllerinin sahipleri açıklandı. Açılış konuşmasını yapan festival direktörü Bengi Semerci, pandemi koşullarında festivalin gerçekleşmesi adına katkısı bulunan herkese teşekkür etti. Meslektaşları sağlık çalışanlarına da bu dönemde var güçleriyle çalıştıkları için teşekkür eden Semerci, herkesin sağlığını önemsedikleri için buy yıl çevrimiçi film gösterimi ve tören düzenlediklerini dile getirdi.
 


 

Nader Saeivar’ın yönettiği ‘Yabancı’ ya ‘En İyi Film’ ödülü!


Festival kapsamında düzenlenen “Altın Terazi Uluslararası Uzun Metraj Film Yarışması” ve “Altın Terazi Kısa Metraj Film Yarışması” ödüllerinin sahipleri belli oldu. Yönetmenliğini Nader Saeivar’ın üstlendiği “Yabancı” filmi, “Altın Terazi Uluslararası Uzun Metraj Film Yarışması” nda “En İyi Film” ödülünü kazandı.
 



“Altın Terazi Kısa Metraj Film Yarışması” nda ise En İyi Film ödülü, Onur Güler’in yönettiği “Yara” filmine verildi. Jüri Özel Ödülü’nü ise Mustafa Kemal Altıner’in yönettiği “İnsiyak” filmi kazanırken; Öğrencilerden oluşan jürinin verdiği “Öğrenci Jürisi Ödülü” ise Byambasuren Davaa’nın yönettiği “Dünyanın Damarları” filminin oldu! 


 

Yorumlar (0)