HDP'nin kaçırdığı terörist ailesiyle buluşturuldu

2015 yılında HDP İstanbul İl Teşkilatı tarafından kandırılarak dağa götürülen kişi, ikna çalışmaları sonucu teslim olduktan sonra ailesiyle buluşturuldu.

YAŞAM 03.12.2020, 12:33 03.12.2020, 18:23
HDP'nin kaçırdığı terörist ailesiyle buluşturuldu

Muş Emniyet Müdürlüğü polislerinin ikna çabaları neticesinde terör örgütü PKK'dan kaçarak güvenlik güçlerine teslim olan genç, ailesiyle buluşturuldu.

Muş'ta bölücü terör örgütü PKK/KCK'ya yönelik düzenledikleri başarılı operasyonlar ile emniyet, güven ve huzuru tesis eden kahraman güvenlik güçleri, Muş Valisi İlker Gündüzöz'ün talimatıyla evlatları PKK terör örgütü tarafından kandırılarak ya da zorla dağa kaçırılan ailelerle görüşerek çocuklarına kavuşabilmeleri için yoğun gayret gösteriyor.

PKK mensuplarının, adalete ve devletin şefkatine sığınmaları için ikna çalışmalarına devam eden güvenlik güçleri, acılı bir ailenin evladı ile temas kurarak, PKK terör örgütünden kaçıp güvenlik güçlerine sığınmasını sağladı.

Muş İl Emniyet Müdürlüğüne bağlı Terörle Mücadele ve İstihbarat Şube Müdürlüğü ekipleri, 5 sene önce PKK terör örgütü mensupları tarafından kandırılarak önce HDP İstanbul İl Başkanlığı binasına, ardından Diyarbakır ve Mardin üzerinden PKK'nın dağ kadrosuna getirilen kişinin ailesiyle görüştü ve güvenlik güçlerine teslim olması için ikna çalışma başlattı. 

Terör örgütü PKK'nın Irak ve Suriye'deki kamplarında ağır şartlarda çok zor günler geçirdiğini anlatan terörist, polis ekiplerinin aylarca devam eden çabası neticesinde ikna edildi ve eli kanlı terör örgütü PKK'dan kurtarıldı.

Şırnak ilinin Silopi ilçesinde bulunan Habur Sınır Kapısı'nda kahraman güvenlik güçlerine kadar ulaşarak teslim olan ve Cumhuriyet Başsavcılığı talimatıyla Muş iline getirilen örgüt mensubu, yıllardır görmediği ailesiyle Muş İl Emniyet Müdürlüğünde buluşturuldu.

5 senelik hasretten sonra evlatlarına kavuşan baba ve anne gözyaşlarına engel olamadı.

PKK terör örgütünün kamplarında sabotaj ve bomba eğitimi aldığı tespit edilen terörist, Muş Emniyet Müdürlüğündeki işlemlerinin tamamlanmasının ardından adliyeye götürülecek.

"Örgütün söylediğinin tam tersi çıktı"

Muş Emniyet Müdürlüğü ekiplerinin çabası neticesinde teslim olup ailesine kavuşan terörist mutlu ve huzurlu olduğunu belirterek, dağdaki teröristlere seslendi. Güvenlik güçlerine teslim olmalarını isteyen terörist, bunun bir sonunun olmadığını, herkesin de bu yola girerek teslim olup ailelerine kavuşmasını istediğini söyleyen terörist, "Gelin teslim olun. Kesinlikle hiçbiriniz zarar görmeyeceksiniz. Bize hiçbir kötü muamelede bulunulmadı. Tam tersi, bana çok iyi davrandılar. Örgüt içinde söylenenlerin gerçekle hiç ilgisi yok. En küçük kötü muamele ya da kötü bir söz bile işitmedim. Bize yardımcı oldular. Aileme kavuşmam için tüm gayreti gösterdiler." dedi.

"Oğlum dağa kaçırılsın diye mi büyüttüm?"

Oğullarına kavuşmanın mutluluğu ve heyecanını yaşayan baba ise, Allah'tan tüm çocukları babasına, annesine ve ailesine sağ salim kavuşturmasını dilediğini kaydederek, "Allah devletimizden ve polislerimizden razı olsun. Ben evladımı, bu hainler dağa kaçırsın, insanlara kurşun sıksın diye mi büyüttüm? 5 senedir neler yaşadım, neler çekiyorum, bir Allah bir ben bilirim. Allah'a binlerce şükürler olsun evladımız terör örgütü PKK'nın elinden kurtuldu, devletimize sığındı." diye konuştu.

Yorumlar (0)