Bahçeli: HDP'nin kapısına bir daha açılmamak üzere kilit vurulmalıdır!

MHP lideri Bahçeli, HDP'nin bir daha açılmamak üzere kapatılması gerektiğini söyledi.

SİYASET 11.12.2020, 20:13
Bahçeli: HDP'nin kapısına bir daha açılmamak üzere kilit vurulmalıdır!

MHP lideri Devlet Bahçeli, “HDP’nin kapısına açılmamak üzere derhal kilit vurulmalıdır.” dedi.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.

Bahçeli, Demirtaş’ın davasının 2021 yılının mart ayına ertelenmemesini ve 2021 yılında teröre ilişkin bütün davaların sonuçlandırılıp, Demirtaş davasının bir an önce sonuçlandırılması gerektiğini kaydetti.

Bahçeli yaptığı açıklamalarda şu ifadeleri kullandı:

“Siyasi bölücüler…”

“Bölücülük pervasızdır, pişkindir ve pisliktir. Bu bölücülük hem Meclis’te hem medyada, hem üniversitededir. Türkiye ham dolsun ki terörün belini kırmıştır, dağdaki eşkıyanın mukavemetini kırmıştır ve teröristlerin yurt içerisinde ve yurt dışında sonları görülmüştür. Bu gelişme tarihi bir gelişmedir.

Teröristlere korku dağları salınmış, Kandil’in sesi kesilmiş, saklanacak ve kaçacak yeni delikler aramaya başlamışlardır. Fakat bu kez Meclis’te grubu olan terörizmin vekilleri sabırları zorlayan, tahammülleri test eden konuşmaların yegane mihrakı durumuna gelmişlerdir.

2021 senesinin Merkezi Yönetim Bütçe Kanun Teklifi’nin Mecliste müzakereleri gerçekleştirilirken, vekilliğin bütün haklarından istifade eden siyasi bölücüler taşlanmış olan kalpleri, kararmış olan gözleriyle, zehir ve nefret saçan üsluplarıyla milletimizde büyük bir rahatsızlığa sebep olmuşlardır.

“HDP’nin kapısına bir daha açılmamak üzere kilit vurulmalıdır”

“HDP adlı bu husumet ve hıyanet oluşumu, demokrasinin ardında saklanıp özgürlük ve insan hakları sığınağına yuvalanarak Türkiye’ye meydan okumaktadır. HDP bir bölücülük yuvası, terör sorunu, fitne tezgahıdır ve demokratik güvenliğimize doğrulmuş bir melun silahtır. Bu kervan böyle gitmemelidir. Hukuk ve adalet muhakkak devreye girmeli ve HDP’nin kapısına bir daha açılmamak üzere kilit vurulmalıdır.”

“Demirtaş ve Sorosçu Kavala için karar oluşturulmalı”

“Selahattin Demirtaş davasının bu kadar uzun zaman devam etmesinin, örneğin 2021’in 16 Mart’ına ertelenmesinin önemli bir gerekçesi var mıdır? Suç ve suçluyla derhal gecikmeden mücadele edilmesi gereklidir. 2021 senesinde teröre ilişkin bütün davalar sonuçlanmalı ve Türkiye Demirtaş bahsini hukuken kapatmalıdır.

Türk mahkemeleri cezaevinde tutuklu olan bir teröristten demokrasi abidesi çıkarma çabalarına gelinen aşamada acilen son vermelidir. Her kim için olursa olsun Türk adaletinin vereceği karara her zaman saygı duymak da temel ilkelerimizdendir.

Terörist Demirtaş ve Sorosçu Kavala için karar oluşturulmalı ve hukuken suçlu olup olmadıkları tescil ve teyit edilmelidir. Yargı reformunun öncelik vermesi gereken konu bu olmalıdır.”

Yorumlar (0)