Bu dışarı çıkacaklar dikkat! 19 ile sarı kodlu uyarı yapıldı

Meteoroloji’de yapılan son hava tahmininde 19 ile sarı kodlu uyarı yapılarak, ani sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı, yağış anında kuvvetli rüzgar ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması istendi.

YAŞAM 12.05.2024, 09:34 Şeyda Gül
Bu dışarı çıkacaklar dikkat! 19 ile sarı kodlu uyarı yapıldı

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, 12 Mayıs Pazar gününe ilişkin hva tahmin raporunu yayımladı. Buna göre, ülke genelinde parçalı ve çok bulutlu bir hava hakim olacak. Bunun yanı sıra Trakya, Akdeniz, İç Anadolu, Batı Karadeniz’in iç kesimleri, Orta ve Doğu Karadeniz, Doğu ve Güneydoğu Anadolu ile Muğla, Denizli ve Afyonkarahisar çevrelerinde sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış beklendiği kaydedildi.

Bugün öğle saatlerinden sonra Batı ve Orta Akdeniz’in iç kesimlerinde görülmesi beklenen yağışların, Doğu Akdeniz, İç Anadolu’nun güneyi, Doğu Anadolu’nun kuzeyi ile Artvin’in doğu kesimlerinde yer yer kuvvetli olması beklendiği vurgulandı.

19 ile sarı kodlu uyarı

Meteoroloji’den sarı kodlu uyarı yapılan 19 il şu şekilde;

“Antalya, Burdur, Isparta, Konya, Karaman, Mersin, Niğde, Adana, Kayseri, Kahramanmaraş, Osmaniye, Hatay, Erzincan, Erzurum, Ardahan, Kars, Ağrı, Van ve Hakkari”

Hava sıcaklığı

Yağışlı hava ile birlikte iç kesimlerde biraz azalacağı tahmin edilen hava sıcaklıklarının diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı öngörülüyor. Kuzey, iç ve doğu kesimlerde mevsim normalleri altında seyredecek olan sıcaklıkların, diğer yerlerde mevsim normalleri civarında seyredeceği tahmin ediliyor.

"Tedbirli olun" uyarısı

Yağış beklenen illerde yaşan vatandaşlar için yapılan uyarıda, ani sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı, yağış anında kuvvetli rüzgar ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olmaları istendi.

Yorumlar (0)