Erdoğan'dan Finlandiya ve İsveç yorumu: Boşuna gelmesinler!

Finlandiya ve İsveç'in NATO üyeliğini veto edeceklerine ilişkin sinyal vermesi üzerine iki ülkenin dışişleri bakanları, pazartesi günü Türkiye'ye geleceklerini bildirmişti. Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Bizi iknaya mı geliyorlar? Boşuna yorulmalarına gerek yok. NATO'ya girmelerine 'evet' demeyiz." dedi.

GÜNDEM 16.05.2022, 21:15 Hakan Öksüz
Erdoğan'dan Finlandiya ve İsveç yorumu: Boşuna gelmesinler!

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Cezayirli mevkidaşı Abdulmecid Tebbun ile Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde buluştu. Gündeme ilişkin önemli konuların görüşüldüğü toplantıda iki ülke arasında 15 anlaşmaya imza atıldı.

"Finlandiya ve İsveç, terörün sığınağı oldu"

İmzaların atıldığı törende gündemin önemli konularına ilişkin konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Finlandiya ve İsveç'in NATO üyeliği başvurusu hakkındaki görüşlerini bildirdi. Her iki ülkenin dışişleri bakanlarının, "Erdoğan'ı ikna etmek için Türkiye'ye gideceğiz." açıklamasına değinen Erdoğan, buna sıcak bakmadıklarını söyledi.

Finlandiya ve İsveç'in terör örgütü mensuplarının sığınağı haline geldiğini belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, bu iki ülkenin de teröre karşı net bir tavır ortaya koymadığını kaydetti.

"Bizi iknaya mı geliyorlar?"

Erdoğan, "Pazartesi Türkiye'ye geleceklerini bildidiler. Bizi iknaya mı geliyorlar? Boşuna yorulmalarına gerek yok. Teröristleri bize teslim etmeyeceklerini açıkça belirttiler. Türkiye'ye yönelik yaptırımları var. Bize yaptırım uygulayanların, bir güvenlik örgütü olan NATO'ya girmelerini kabul edecek değiliz." ifadelerini kullandı.

"Ticaret hacmimiz 4,2 milyar dolara çıktı"

Öte yandan Türkiye ile Cezayir arasındaki ticaret hacminin 4,2 milyar dolar civarına ulaştığını söyleyen Erdoğan, "Koronavirüs salgını, aradaki bağların güçlenmesini engelleyemedi. Şimdiki hedefimiz, ticaret hacmini 10 milyar dolara yükseltmek. Bizim hayvancılık ve tarım alanında tecrübemiz var. Cezayir'in ise bitmek tükenmez su kaynakları var." dedi.

Yorumlar (0)