Rusya-Finlandiya sınırı ısındı: Nükleer füze gönderiliyor!

İngiliz basını, "Rusya, NATO'ya üye olabileceklerini bildiren Finlandiya sınırına nükleer yığınak yapıyor." iddiasında bulundu. İskender füzelerini Finlandiya sınırına sevk eden Rus ordusundaki hareketlilik objektiflere yansıdı.

DÜNYA 16.05.2022, 18:12 Hakan Öksüz
Rusya-Finlandiya sınırı ısındı: Nükleer füze gönderiliyor!

İngiliz basınında çıkan haberlere göre Rus ordusu, son günlerde NATO üyeliği için başvuru yapılabileceğini bildiren Finlandiya sınırına doğru harekete geçti. Rusya ile Finladiya sınırında askeri hareketlilik yaşandığına dair iddialar, dünya kamouoyunda şok etkisi yarattı. 

Haberlerde, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in, "Finlandiya ile İsveç'in NATO'ya girmesi, bizi tehdit edecek büyüklükte bir tehlikeye yol açmaz. Buna rağmen bölgedeki istikrar ve barışı bozacak bu hamleye karşılık vereceğiz." şeklindeki açıklamasına yer verildi. Bu iki ülkenin NATO üyesi olmaması için tehditlerini sürdüren Rusya'nın, ilk etapta ağır yaptırım kararları alabileceği konuşuluyor.

"Sınıra nükleer yığınak yapıyor" 

Rus ordusunun Finlandiya sınırındaki hareketliliğinin arttığına işaret eden İngiliz The Sun gazetesi, "Rusya, sınıra nükleer yığınak yapıyor." iddiasında bulundu. Haberlerde Rusya'nın "İskender" adı verilen nükleer füzelerinin Finlandiya sınırına taşındığını aktarıldı. 

Sınıra yapılan askeri yığınak bir vatandaşın kamerasına yansıdı. Görüntüleri çeken kişi, "İskender füzeleri, Vyborg kentine götürülüyor. Anlaşılan o ki, burada bir askeri birlik oluşturulacak. Bu hareketliliğin, Finlandiya Cumhurbaşkanı'nın 'NATO üyeliği' hakkındaki açıklamalarından sonra yaşanması manidar." ifadelerini kullandı

Putin, üstü kapalı tehdit etmişti

Finlandiya sınırına İskender füzelerinin konuşlandırılacak olması, Avrupa'da gelecek aylarda suların ısınacağına işaret ediyor. Rusya lideri Putin, NATO'ya üye olma konusunu gündeme getiren Finlandiya ve İsveç'i üstü kapalı tehdit etmişti. Putin, "Kıtadaki barış ve istikrara darbe vuracak büyük bir hata." demişti.

Yorumlar (0)