Ankara’da sağanak alarmı: Meteoroloji’den 28 ile son dakika uyarısı verildi

Ankara Valiliği’nden yapılan açıklamada, Ankara’da 1 Mayıs Çarşamba Günü beklenen gök gürültülü kuvvetli sağanak yağışlara dikkat edilmesi konusunda uyarı yapıldı. Meteoroloji’den yapılan uyarıda ise sağanak yağış altındaki Ankara ve Konya dahil 28 ile sarı kodlu uyarıda bulunuldu.

GÜNDEM 30.04.2024, 23:15 Şeyda Gül
Ankara’da sağanak alarmı: Meteoroloji’den 28 ile son dakika uyarısı verildi

Ankara'da akşam saatlerinde aniden bastıran sağanak yağış hayatı olumsuz yönde etkiledi. Bazı yollarda su birikintileri oluşması sebebiyle sürücüler ilerlemekte güçlük çekti. Ankara Valiliği’nden sağanak yağışlara ilişkin yapılan açıklamada, “Meteoroloji Genel Müdürlüğü Ankara Bölge Tahmin ve Erken Uyarı Merkezi verilerine göre; Ankara’da 1 Mayıs Çarşamba Günü beklenen gök gürültülü kuvvetli sağanak yağışlara dikkat” ifadelerine yer verildi.

Meteoroloji’den kritik uyarı

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmede ise ülke genelinde parçalı, yer yer çok bulutlu bir hava hakim olacağı ifade edildi. Marmara, İç Ege, Batı Akdeniz’in iç kesimleri, Doğu Akdeniz, İç Anadolu, Karadeniz ile Doğu ve Güneydoğu Anadolu’nun yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin edildiği ifade edilen açıklamada, yağışların, Doğu Akdeniz, İç Anadolu, Batı Karadeniz ile Çorum, Amasya, Gaziantep ve Kilis çevrelerinde yer yer kuvvetli olması beklendiği kaydedildi.

Kuvvetli yağış uyarısı

Yağış beklenen yerlere ilişkin yapılan uyarıda yaşanabilecek sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı, yağış anında kuvvetli rüzgar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerektiği ifade edildi.

Yorumlar (0)