Rusya’dan İsveç ve Finlandiya’ya cevap: Bunun bir karşılığı olur

İsveç ve Finlandiya’nın NATO’ya üyelik sürecini yorumlayan Rusya Dışişleri Bakan Yardımcısı Sergey Ryabkov, “Çok büyük bir yanlış yapıyorlar. Bunun bir karşılığı olur” ifadelerini kullandı. 

DÜNYA 16.05.2022, 11:34 16.05.2022, 17:45
Rusya’dan İsveç ve Finlandiya’ya cevap: Bunun bir karşılığı olur

İki ülkenin NATO’ya dâhil olması halinde Rusya’nın tehdit altında kalacağını vurgulayan Ryabkov, “Finlandiya ve İsveç, NATO’ya dâhil olarak kendi güvenliklerini daha da güçlü hale getireceklerini zannediyorlar. Ancak bunun böyle olmayacağı çok net. Büyük bir yanlış içindeler. Böylesine kritik süreçlerde yanlış adımlar atmamaları gerekiyor” şeklinde konuştu. 

Ruysa'dan İsveç ve Finlandiya rest: Karşılığı kesinlikle askeri müdahale olacaktır!

Rusya’nın sınırlarını korumaya devam edeceğini belirten Ryabkov, “İki ülkenin NATO üyeliği gerçekleşirse şüphesiz ki bölgede askeri hareketlilik artacaktır. Tedbirler arttırılacağı için geleceğe yönelik öngörüde bulunmak da güçleşecek. Sağduyuya ihtiyacımızın olduğu bu süreçte ne yazık ki İsveç ve Finlandiya çok yanlış hamlelerde bulunarak bölgeyi kaosa sürüklüyorlar” dedi. 

Finlandiya ve İsveç büyük bir hata yapıyor

Rusya Güvenlik Konseyi Başkan Yardımcısı Dmitry Medvedev de iki ülkeyi bu kararlarından geri adım atmaya davet ederek, “Finlandiya ve İsveç’in bu hamleleri ülkemiz için bir tehdit oluşturuyor. İki ülkenin NATO üyeliği gerçekleşirse bizim de sınır bölgelerinde gerekli tedbirleri almamız gerekir. Hipersonik füzeler ve nükleer silahlar da dâhil olmak üzere sınır bölgesine pek çok askeri ekipman sevk edebiliriz. Finlandiya ve İsveç’in kendi coğrafyalarını bu denli bir karışıklığa sürüklemesi çok üzücü ve büyük bir hata” ifadelerini kullandı. 

İsveç, NATO’ya üyelik için başvuru sürecini başlatıyor

Öte yandan İsveç’ten de beklenen açıklama geldi. İsveç Başbakanı Magdalena Andersson, ana muhalefet partisi lideri Ulf Kristersson ile yaptığı ortak açıklamada, İsveç’in NATO’ya üyelik konusunda başvuru sürecini başlatma kararı aldığını duyurdu.

Yorumlar (0)