13 köy daha işgalden kurtarıldı

Kahraman Azerbaycan ordusu, 13 köyü daha Ermenistan işgalinden azat etti.

GÜNDEM 19.10.2020, 08:17 19.10.2020, 17:22
13 köy daha işgalden kurtarıldı

Azerbaycan lideri, Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, kahraman Azerbaycan silahlı Kuvvetleri'nin Cebrail kentinin 13 köyünü daha Ermeni ordusundan temizleyerek işgalden kurtardığını ilan etti.

Türk dünyasına müjdeyi Twitter hesabından veren Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev, 17 Ekim'i 18 Ekim'e bağlayan gece saat 00.00'da yürürlüğe giren geçici insani ateşkesin Ermenistan Silahlı Kuvvetleri tarafından açık ve net biçimde ihlal edildiğini ve Azerbaycan topraklarında bulunan sivil yerleşim birimleri ve Azerbaycan Silahlı Kuvvetleri'ne ait mevzilerin ağır top atışlarıyla hedef alındığını hatırlattı.

Ermenistan Silahlı Kuvvetleri tarafından ateşkes süresi içinde yapılan saldırılarda da can kaybı ve yaralıların bulunduğunu belirten İlham Aliyev, Azerbaycan Silahlı Kuvvetleri'nin gereken cevabı vererek Ermenistan ordusunun işgali altındaki birkaç yerleşim birimini kurtardığını ve Ermeni askerlerini bu topraklardan attığını açıkladı.

Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev, Twitter'daki bilgilendirme paylaşımında, tamamı Cebrail ili sınırları içinde bulunup işgalden kurtarılan yerleri şu şekilde sıraladı:

1. Soltanlı köyü
2. Emirvarlı köyü
3. Maşanlı köyü 
4. Hasanlı köyü 
5. Alikeyhanlı köyü 
6. Kumlak köyü 
7. Hacılı köyü 
8. Göyerçinveyselli köyü
9. Niyazgullar köyü
10. Keçel Memmedli köyü 
11. Şahvelli köyü
12. Hacı İsmayıllı köyü
13. İsaklı köyü

İlham Aliyev, Twitter'daki paylaşımını "Karabağ Azerbaycan'dır." mesajıyla tamamladı.

azerbaycan işgalden kurtardığı topraklar

Yorumlar (0)