Kuzey Kore doğu kıyısına balistik füze fırlattı

Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Doğu Denizi'ne doğru bir balistik füze fırlattığını doğruladı. Japonya, füzenin ülkenin özel ekonomik bölgesinin dışına düştüğünü rapor etti.

DÜNYA 22.04.2024, 12:17 23.04.2024, 14:07 Melina Ay
Kuzey Kore doğu kıyısına balistik füze fırlattı

Güney Kore ordusu, Kuzey Kore'nin doğu kıyısından denize doğru bir balistik füze ateşlediğini duyurdu. Seul hükümeti, bu olayın Kuzey Kore'nin bu yıl gerçekleştirdiği testlerin sonuncusu olduğunu ifade etti. Güney Kore Genelkurmay Başkanlığı ise "Kuzey Kore, Japon Denizi olarak da bilinen su kütlesine doğru tanımlanamayan bir füze fırlattı" şeklinde açıklama yaptı.

Japon hükümeti doğruladı

Japon hükümeti ve sahil güvenliği, Kuzey Kore'nin balistik bir füze gibi görünen bir füze fırlattığını doğruladı. Japonya'nın NHK yayın kuruluşu, füzenin Japonya'nın Özel Ekonomik Bölgesi'nin dışına düştüğünü bildirdi.

Öte yandan daha sonra Güney Kore'den yapılan bir açıklamada, Kuzey Kore'nin birden fazla kısa menzilli füze benzeri bir füze fırlattığı belirtildi.

Çoklu fırlatma roket sistemi olabilir

Seul merkezli uzman sitesi NK News ise, muhtemelen on dakikadan daha kısa bir uçuş süresinin, fırlatmanın kısa menzilli balistik füze (SRBM) veya 600 mm çoklu fırlatma roket sistemi (MLRS) gibi bir sistemle gerçekleştirilmiş olabileceğine dikkat çekti.

Pyongyang yönetiminden henüz bir açıklama gelmedi.

Yorumlar (0)