Bir Su-25 daha düşürüldü!

Azerbaycan Silahlı Kuvvetleri, işgalci Ermenistan Silahlı Kuvvetleri'ne ait Su-25 savaş uçağını vurarak düşürdü.

DÜNYA 18.10.2020, 13:02 18.10.2020, 13:05
Bir Su-25 daha düşürüldü!

Kahraman Azerbaycan ordusunun, Ermenistan Silahlı Kuvvetleri'ne ait Su-25 savaş uçağını vurarak düşürdüğü bildirildi.

Sahadaki tüm gelişmeleri fotoğraf ve görüntülerle kayıt altına alan ve delil niteliğindeki tüm dokümanları uluslararası kamuoyu ile paylaşan Azerbaycan Savunma Bakanlığı, son dakika olarak yaptığı açıklama ile, bugün yerel saat ile 12.30 dolaylarında, Ermenistan Silahlı Kuvvetleri'ne ait Rus yapımı Su-25 savaş uçağının, Cebrail kenti yönünde Azerbaycan Silahlı Kuvvetleri'nin mevzilerine saldırı girişiminde bulunduğunu kaydetti.

Azerbaycan Savunma Bakanlığının açıklamasında, işgalci Ermenistan Silahlı Kuvvetleri'ne ait Rus yapımı Su-25 savaş uçağının Azerbaycan ordusunun hava savunma sistemleri tarafından vurularak imha edildiği bilgisi verildi.

Azerbaycan Silahlı Kuvvetleri dün de yine Cebrail kenti yönünde Ermenistan Silahlı Kuvvetleri'ne ait bir Su-25 savaş uçağını daha düşürmüştü.

Yaklaşık 1 saat önce açıklama yapan Azerbaycan Cumhurbaşkanı Yardımcısı Hikmet Hacıyev de Ermenistan ordusunun savaş uçaklarını kaldırarak geçici ateşkesi ihlal ettiğini belirtmiş ve bu savaş uçaklarının Azerbaycan ordusuna ait askeri mevzileri hedef aldığını bildirmişti. Hikmet Hacıyev, "Ermenistan'a nasıl güvenebiliriz" diye sormuştu.

Yorumlar (0)