İşte Ermeni kayıpları ve kurtarılan topraklar!

Azerbaycan Silahlı Kuvvetleri, geçici ateşkesi 5. dakikasında ihlal etmeye başlayan Ermenistan ordusunun bir İHA'sını daha düşürdü.

DÜNYA 18.10.2020, 14:26 19.10.2020, 17:26
İşte Ermeni kayıpları ve kurtarılan topraklar!

Kahraman Azerbaycan Silahlı Kuvvetleri'nin, yerel saatle 00.00'da yürürlüğe giren geçici insani ateşkesi 5. dakikasında ihlal eden Ermenistan ordusunun bir İHA'sını (insansız hava aracı) daha düşürdüğü belirtildi.

Ermenistan mesnetsiz, delilsiz, belgesiz olarak yalan sözlerle uluslararası algı oluşturmak isterken Azerbaycan Savunma Bakanlığı, fotoğraf ve görüntü başta olmak üzere sayısız delil ortaya koyarak sahadaki tüm gelişmeleri şeffaf bir şekilde uluslararası kamuoyunun dikkatine sunmaya devam ediyor.

Azerbaycan Savunma Bakanlığı son yaptığı açıklama ile Azerbaycan saati ile 13.00 dolaylarında, Ermeni ordusundan temizlenerek işgalden kurtarılmış Horadiz kasabası istikametine uçan Ermenistan Silahlı Kuvvetleri'ne ait insansız hava aracının (İHA), Azerbaycan Silahlı Kuvvetleri'ne ait hava savunma sistemi tarafından vurularak düşürüldüğünü bildirdi.

Ermenistan ve Azerbaycan, Dağlık Karabağ'da devam eden çatışmaları, insani amaçlı geçici olarak durdurma üzerinde anlaşmış ve ateşkes yerel saat ile 00.00'da yürürlüğe girmişti. Ancak Ermenistan ordusu saat 00.05'te ilk havan ve top saldırısını gerçekleştirerek ateşkesi ihlal etmişti. Ermenistan ordusu, ihlallerini sürdürüyor.

İşte şimdiye kadarki Ermenistan ordusunun kayıpları ve işgalden kurtarılan topraklar...

Yorumlar (0)