Hudaferin Köprüsü'ne Azerbaycan bayrağı dikildi

Azerbaycan Lideri İlham Aliyev, tarihî Hudaferin Köprüsü'nün Ermeni işgalinden kurtarılarak şanlı Azerbaycan bayrağının dikildiği müjdesini verdi.

DÜNYA 18.10.2020, 16:47 18.10.2020, 17:32
Hudaferin Köprüsü'ne Azerbaycan bayrağı dikildi

Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, kahraman Azerbaycan askerlerinin tarihî Hudaferin Köprüsü'nün üzerine Azerbaycan bayrağını diktiğini duyurdu.

Müjdeyi Twitter hesabından veren Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev, kahraman Azerbaycan Silahlı Kuvvetleri'nin tarihî Hudaferin Köprüsü'nün üzerine Azerbaycan bayrağı diktiğini belirterek, her paylaşımında olduğu gibi bu paylaşımını da "Yaşasın Azerbaycan halkı. Karabağ Azerbaycan'dır." ifadeleriyle tamamladı.

İran-Azerbaycan sınırında yer alan Araz Nehri üzerinde bulunan ve 11. yüzyılda inşa edilen tarihî öneme sahip Hudaferin Köprüsü, Azerbaycan Silahlı Kuvvetleri'nin şehir merkezini ve bazı köylerini Ermenistan işgalinden kurtardığı Cebrail şehrinin sınırları içerisinde yer alıyor.

Tarihi İpek Yolu üzerinde yer alan 11 kemerli Hudaferin köprüleri 11. ve 12. yüzyıllarda, 15 kemerli Hudaferin kemer köprüleri de 13. yüzyılda yapıldı. 1993 senesinde Cebrail kentinin Ermenistan ordusu tarafından işgal edilmesinin ardından Hudaferin köprüleri alçak Ermeni ordusunun yıkımına maruz kaldı.

4 Ekim 2020'de kahraman Azerbaycan Silahlı Kuvvetleri, Hudaferin köprülerinin bulunduğu Cebrail kentini ve bağlı birkaç köyü Ermeni güçlerinden temizleyerek işgalden kurtarmıştı. 18 Ekim 2020 (bugün) tarihinde Azerbaycan Lideri İlham Aliyev, kahraman Azerbaycan askerlerinin köprülere bayrak çektirdiğini ilan etti.

Yorumlar (0)