Geçici ateşkesi havan ve topla deldiler!

Ermeni ordusu, Azerbaycan ile Ermenistan arasında varılan ikinci insani ateşkesi de top ve havanlarla deldi.

DÜNYA 18.10.2020, 09:41 18.10.2020, 10:14
Geçici ateşkesi havan ve topla deldiler!

İnsanlık ve savaş suçu özüne işleyen işgalci Ermenistan ordusu, insani amaçlı geçici ateşkese de uymadı.

Sahadaki tüm gelişmeleri fotoğraf ve görüntülü olarak delillendirerek uluslararası kamuoyuna duyuran Azerbaycan Savunma Bakanlığı, Ermenistan Silahlı Kuvvetleri'nin, Cebrail şehrinin çevresindeki bölgeleri ve Araz nehri boyunca uzanan işgalden kurtarılmış köyleri havan ve toplarla vurduğunu bildirdi.

Azerbaycan askerleri içinde can kaybının bulunmadığını, Ermenistan ordusuna da gereken cevabın verildiğini belirten Azerbaycan Savunma Bakanlığı, Azerbaycan Silahlı Kuvvetleri'nin tüm cephe hattı boyunca cevap verme hakkını iyi derecede kullandığı ve kullanmaya da devam ettiği bilgisini paylaştı.

Azerbaycan Savunma Bakanlığından yapılan bir diğer açıklamada ise dün ateşkesin yürürlüğe girdiği ana kadar Ermenistan Silahlı Kuvvetleri'ne ait 2 adet S-300 uçaksavar sisteminin füze atış istasyonunun, 5 adet T-72 tankının, 3 adet Grad füze sisteminin, 2 adet Smerç roketatar sisteminin,1 adet D-20 obüsünün, 1 adet KS-19 uçaksavar topunun ve mühimmat taşıyan 6 adet aracın Azerbaycan Silahlı Kuvvetleri tarafından imha edildiğini kaydetti.

Azerbaycan Savunma Bakanlığının ikinci açıklamasında, Azerbaycan ordusunun tüm cephe hattı boyunca yüksek derecede avantajlı konumda bulunduğunun altı çizildi.

Azerbaycan ve Ermenistan'ın dün üzerinde anlaşmaya vardığı "insani amaçlı geçici ateşkes" bugün yerel saat ile 00.00'da başlamıştı.

Üçüncü açıklama

Azerbaycan Savunma Bakanlığı ateşkesin yürürlüğe girdiği saat 00.00'dan bu tarafa yaptığı üçüncü açıklamada ise Ermenistan ordusunun cephenin farklı yönlerinde havan ve toplar kullanarak durumu iyice gerginleştirdiğini duyurdu.

Ermenistan Silahlı Kuvvetleri'nin Ağdere, Cebrail, Fuzuli ve Hadrut yönlerinde saldırılar düzenlediğini, Azerbaycan Silahlı Kuvvetleri'nin bu saldırıları engellediği belirtildi.

Ermeni ordusu sınırda da ateşkesi ihlal etti

Azerbaycan Savunma Bakanlığı geçici ateşkesin yürürlüğe girdiği 00.00'dan bu yana dördüncü açıklamasını yaptı. 

Bu açıklamada da Azerbaycan Savunma Bakanlığı, Ermenistan ordusunun 00.05-04.00 saatleri arasında Ermenistan’ın Berd ve Çemberek bölgelerinden Azerbaycan mevzilerinin yer aldığı Tovuz ve Gedebey bölgelerine doğru büyük kalibreli silahlarla ateş açtığını kaydetti.

Yorumlar (0)