"Soykırımı durdurun! Dağlık Karabağ Ermenistan'ındır"

Ermenistan Başbakanı Paşinyan, yaptığı 3 ayrı açıklamada skandal iddia ve iftiralarda bulundu.

GÜNDEM 19.10.2020, 07:27 19.10.2020, 16:56
"Soykırımı durdurun! Dağlık Karabağ Ermenistan'ındır"

Ermeni Başbakan Nikol Paşinyan, dün ve bugün 3 ayrı açıklama yaptı. Açıklamaların tamamı skandal derecede iftira, yalan ve dezenformasyonla doluydu. İşte o açıklamalar ve gerçekler...

Paşinyan: Dağlık Karabağ bizimdir, soykırımı önleyin!

Twitter'dan paylaşımda bulunan Ermeni Başbakan Nikol Paşinyan, Karabağ'ın hiçbir zaman Azerbaycan'ın bir parçası olmadığını, Azerbaycan'ın toprak iddialarının da uluslararası hukukta hiçbir temelinin bulunmadığını savundu ve "Soykırımı önleyin" iftirasını da mesajına ekleyerek "Karabağ'ı tanıyın" dedi.

GERÇEKLER

Tarihi gerçeklerin yanı sıra Dağlık Karabağ'ın Azerbaycan toprakları olduğu ve Ermenistan'ın işgalci konumda bulunduğu, BMGK'nın (Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi) 4 ayrı kararı ile sabit ve üstelik bu 4 kararda Ermenistan'ın bu toprakları terk etmesi isteniyor. Bu nedenle Karabağ hakkında bu kadar çok karar varken, Ermenistan toprağı olarak tanınması imkânsız.

"Ermeni Soykırımı" ise Ermenistan'ın oyuncağı olmuş durumda. Tıpkı 1915 yalanında olduğu gibi, sadece laflarla uluslararası kamuoyu üzerinde algı oluşturmaya çalışıyor. Ermenistan, tek bir sivilin burnunun kanadığına dair tek bir fotoğraf ya da birkaç saniyelik video yayınlayamıyor, çünkü yok! Ancak Azerbaycan, Ermenistan'ın füzelerle sivil yerleşim yerlerini vurduğuna, sivilleri katlettiğine dair binlerce fotoğraf ve görüntü yayımlamış durumda.

Paşinyan: Ankara'nın cihatçıları savaşıyor

Nikol Paşinyan bir başka açıklamasında ise, Dağlık Karabağ'a saldırma konusunda Azerbaycan'ı Türkiye'nin ikna ettiğini ve Türkiye'nin cihatçılarını Dağlık Karabağ'a göndererek Ermeni ordusuna karşı savaştırdığını ileri sürdü.

Türkiye'nin Suriye, Irak, Libya ve Doğu Akdeniz'de yayılmacı politika izlediğini, aynısını Güney Kafkasya'da da gerçekleştirmeye çalıştığını iddia eden Paşinyan, ateşkes görüşmeleri esnasında Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, Azerbaycan'a "Çatışmaları durdurma" talimatını verdiğini ileri sürdü.

GERÇEKLER

Dağlık Karabağ'a saldırma konusunda Azerbaycan'ı Türkiye ikna etmiş olamaz çünkü 27 Eylül sabahı ilk saldıran ve üstelik sivilleri hedef alan Ermenistan idi ve bu, Ermenistan Savunma Bakanlığı Sözcüsü Şuşan Stepanyan tarafından itiraf edildi.

Türkiye'nin Suriye, Irak, Libya ve Doğu Akdeniz'de yaptıklarının adı yayılmacılık değil, hak, alaka ve menfaatlerinin korunması ve üstelik tüm adımlarını uluslararası hukuktan doğan haklar doğrultusunda atıyor.

Türkiye'nin Dağlık Karabağ konusundaki tutumundaki haklılığını ise Paşinyan'ın "PKK ile iş birliğinin itirafı" hükmündeki aşağıdaki son açıklaması ortaya koyuyor. (Ermenistan, Türkiye'yi Güney Doğu ve Kuzey Doğu'da durduran son engeldir)

Türkiye'nin cihatçıları diye bir şey olmadığı gibi Türk SİHA'ları dururken neden savaşçı göndersin ve haklı iken haksız konuma düşsün? Kaldı ki tek başına SİHA'lar Ermeni ordusuna perişan etmeye yetiyor.

Erdoğan nasıl Azerbaycan'a talimat verebilir ve nasıl "çatışmaları durdurma" diyebilir? Erdoğan'ın bunu diyebilmesi için Ermenistan'ın çatışmaması gerekir. Kaldı ki ilki Moskova'da, ikincisi bu hafta sonu varılan ateşkesler ilk olarak Ermenistan tarafından ihlal edilmiş ve ateşkes süresince onlarca kez ihlalini sürdürmüştü. Üstelik ilk ateşkesi 9. dakikada, ikinci ateşkesi ise 5. dakikada ihlal ederken savaş ve insanlık suçu işleyerek ihlal etmişti.

Paşinyan'dan PKK itirafı

Paşinyan bugün verdiği röportajda ise, ''Avrupa şunu iyi bilmeli" diyerek Batı'ya seslendi ve "Ermenistan'ın Türkiye'yi Güney Doğu ve Kuzey Doğu’da durduran son engel olduğunu" savundu. Bir anlamda PKK ile iş birliğin itirafı olan bu açıklama, Türkiye'nin haklı olduğunu da ortaya koydu.

GERÇEKLER:

Ermenistan'a, Azerbaycan sivillerine saldırdığı 27 Eylül'den bir gün sonra Suriye'den 300 Ermeni asıllı PKK'lı teröristin geldiği tespit edildi. Azerbaycan istihbarat raporlarına göre bu teröristler Dağlık Karabağ bölgesine 25'erli gruplar hâlinde geçirildi ve Ermeni güçlerine eğitim vermeye başladılar.

Avrupa'nın göbeğinde PKK-Ermeni ortak gösterileri, PKK'nın siyasi uzantısı HDP'den Ermenistan'a verilen destekler, Erivan yönetiminin PKK'ya yaptığı güzellemeler de Ermenistan ile PKK arasındaki ilişkinin dışavurumu idi.

Paşinyan'ın "Ermenistan'ın PKK ile birlikte Türkiye'yi durdurduğu" iddiası ise tam bir komedi. Zira PKK Türk güvenlik güçlerinin pençesi altında can çekişiyor, Ermeni ordusu ise Azerbaycan Silahlı Kuvvetleri'nin pençesi altında inliyor. Türkleri kim durduracak?

Yorumlar (0)