Dağlık Karabağ'da geçici ateşkes yürürlüğe girdi

Azerbaycan ve Ermenistan arasındaki insani amaçlı geçici ateşkes anlaşması yürürlüğe girdi.

DÜNYA 17.10.2020, 23:34
Dağlık Karabağ'da geçici ateşkes yürürlüğe girdi

Ermenistan ve Azerbaycan 18 Ekim tarihi yerel saatle 00.00 itibarıyla insani amaçlı geçici bir ateşkeste anlaşma sağlamıştı.

Türkiye saatiyle 23.00’da ateşkes anlaşması yürürlüğe girdi.

Azerbaycan’ın Dışişleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada geçici olarak alınan bu ateşkes kararının AGİT Minsk Grubu eş başkanı ülkelerinin devlet başkanlarının 1 Ekim tarihli bildirisi ve AGİT Minsk Grubu eş başkanlarının 5 Ekim tarihli bildirilerine dayanarak ve 10 Ekim tarihli Moskova bildirisine uygun şekilde kabul edildiğini kaydetti.

Ermenistan daha önce ateşkesi bozmuştu

Moskova’da daha önce yapılan görüşmelerde 10 Ekim saat 12.00 itibarıyla geçerli olacak şekilde Ermenistan ve Azerbaycan arasında geçerli olacak insani amaçlı ateşkes kararı alınmıştı.

Fakat Ermenistan ordusu tarafından henüz ateşkesin üzerinden 1 gün bile geçmeden Azerbaycan Gence’ye füzelerle saldırılmış ve 10 kişi ölmüş, 35 kişi ise yaralanmıştı.

15 Ekim tarihinde Terter şehrinde defin töreni için mezarlığa giden sivillere dair yapılan saldırıda 4 kişi yaşamını yitirmiş, 4 kişi ise yaralanmıştı.

Son olarak bugün Gence’ye füzelerle saldırı yapılmış, 13 sivil hayatını kaybetmiş, 50’nin üzerinde sivil yaralı ise enkazın altından çıkarılmıştı.

Yorumlar (0)