Trump ve Johnson Ocak ayında buluşacak

ABD Başkanı Trump, Birleşik Krallık Başbakanı Johnson'u yeni yılda görüşmek üzere Beyaz Saray'a davet etti.

DÜNYA 22.12.2019, 10:15
Trump ve Johnson Ocak ayında buluşacak

İngiltere'nin The Sunday Times gazetesi, ABD Başkanı Donald Trump'ın Birleşik Krallık Başbakanı Boris Johnson'u yeni yılda görüşmek üzere Beyaz Saray'a davet ettiğini açıkladı. Görüşmenin tarihinin henüz netleştirilmediği belirtildi.

Johnson önce Brexit'i bitirmek istiyor

Gazetenin Beyaz Saray kaynaklarından aldığı bilgiye göre iki liderin görüşmesi Ocak ayının ortasında gerçekleşebilir. The Mail on Sunday gazetesi ise Birleşik Krallık Başbakanı Johnson'un böylesi bir ziyareti ülkesini Avrupa Birliği'nden (AB) çıkaran Brexit sürecini tamamlamadan yapmaya çekinceli yaklaştığını iddia etti. Başbakan Johnson, ülkesinin 31 Ocak'a kadar Avrupa Birliği'nden ayrılması için elinden geleni yapacağını açıklamıştı.

The Mail on Sunday gazetesi aynı zamanda Başbakan Johnson'un Şubat ayında kabinesinde çeşitli değişikliklere gideceğini ve yeni ticaret müzakerecisini Michael Gove olarak atadıktan sonra ABD Başkanı Trump'la görüşmek istediğini öne sürdü.

Trump ve Johnson "devasa" bir anlaşma imzalayacak

ABD Başkanı Trump ve Birleşik Krallık Başbakanı Johnson, Pazartesi günü gerçekleştirdikleri telefon görüşmesinde Brexit sonrası "iddialı" bir ABD-Birleşik Krallık serbest ticaret anlaşması için çalışacaklarında anlaşmışlardı. Boris Johnson'un 12 Aralık'ta düzenlenen genel seçimleri kazanmasının ardından konuşan ABD Başkanı Trump, iki ülkenin sonunda "devasa" bir ticaret anlaşması imzalamak için "serbest kaldığını" söylemişti.

Yorumlar (0)