Bursa İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nde taciz iddiası: Şube müdürü açığa alındı

Bursa İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nde bir kadın memura tacizde bulunduğu iddia edilen şube müdürü M.K. açığa alındı ve olayla ilgili savcılık soruşturması başlatıldı.

GÜNDEM 10.06.2024, 18:00 Buse Önder
Bursa İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nde taciz iddiası: Şube müdürü açığa alındı

Bursa İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nde görevli kadın memur K.A., şube müdürü M.K. tarafından tacize uğradığını iddia etti. Sosyal medya üzerinden defalarca uygunsuz mesajlar aldığını belirten K.A., rahatsızlığını dile getirerek M.K.'yi uyardı. Ancak, K.A., çalıştığı kurum binasında da M.K. tarafından fiziksel tacize uğradığını iddia ederek üstlerine şikayette bulundu.

Tacizlerin devam etmesi üzerine kadın memur, savcılığa suç duyurusunda bulundu. Olayın ardından soruşturma başlatılırken, M.K. açığa alındı. Milli Eğitim Bakanlığı da müfettiş görevlendirdi.

İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nden Açıklama

İl Milli Eğitim Müdürlüğü, resmi sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, sürecin hassasiyetle takip edildiğini belirtti.

Açıklamada, "Basında yer alan 'Bir kadın personelin şube müdürü tarafından taciz edildiği iddiası' ile ilgili olarak, olay öğrenildiği andan itibaren Valiliğimizce derhal inceleme başlatılmıştır. Eş zamanlı olarak Bakanlığımıza bilgi verilmiş ve Bakanlık müfettişi görevlendirilmesi talep edilmiştir. Söz konusu şube müdürü hakkında açığa alma işlemi gerçekleştirilmiş olup bugün (10.06.2024) itibarıyla Bakanlık müfettişleri tarafından gerekli inceleme ve soruşturma başlatılmıştır. Süreç hassasiyetle takip edilecektir. Kamuoyuna saygıyla duyurulur" ifadelerine yer verildi.

Eğitim-İş Bursa Şube Başkanı'ndan açıklama

Eğitim-İş Bursa Şube Başkanı Yeliz Toy, yaptığı açıklamada, "Bursa İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nde çalışan kadın memur K.A., şube müdürü sıfatı taşıyan M.K. tarafından defalarca sözlü ve fiziksel tacize maruz kalmıştır. K.A., sosyal medya üzerinden aldığı uygunsuz mesajlara karşılık 'hayır' cevabı vermesine rağmen, M.K. tacizlerine devam etmiştir. Kadın memur, bu durumu şikayet etmesine rağmen müdürlükten yeterli destek alamamıştır. Tacizci müdür, K.A.'nın çocuğunun LGS sınavına gireceği okulda görev almış ve burada K.A.'ya mesaj atarak sosyal medya engellerini kaldırmasını istemiştir. Bu olay, K.A.'nın okul bahçesinde yaptığı gizli çekim ile kanıtlanmıştır" dedi.

Toy, K.A.'nın Milli Eğitim Müdürlüğü'ne yaptığı resmi şikayetten sonuç alamadığını ve savcılığa başvurduğunu belirtti. Eğitim-İş Bursa Şubesi olarak K.A.'yı desteklediklerini ve bu sistemli tacize dair tüm kanıtların ellerinde olduğunu vurguladı.

Yorumlar (0)