Filistin, katliamlar karşısında çaresiz kaldı! BM'ye 3 mektup gönderdi

Filistin, İsrail ordusunun Gazze Şeridi'ndeki Nusayrat Mülteci Kampı'nda yaşanan trajedinin uluslararası platformlarda ele alınması için Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'nde acil bir oturum talebiyle BM yetkililerine ulaştırdığı 3 ayrı mektubuyla gündeme geldi.

DÜNYA 10.06.2024, 02:30 Melina Ay
Filistin, katliamlar karşısında çaresiz kaldı! BM'ye 3 mektup gönderdi

Filistin'in Haber Ajansı WAFA’nın haberine göre, BM nezdindeki Daimi Temsilcisi Riyad Mansur'un liderliğindeki bir girişim, BM Genel Sekreteri Antonio Guterres'e, Güney Koreli BMGK Başkanı Hwang Joon-kook'a ve BM Genel Kurul Başkanı Dennis Francis'e birer mektup gönderdi. Mansur, İsrail ordusunun Nusayrat Mülteci Kampı'nda gerçekleştirdiği sivillere yönelik katliamın BMGK'da acilen ele alınmasını talep etti. Mektuplarda, İsrail'in sorumluluğunun göz ardı edilmemesi gerektiği vurgulandı.


Mansur, mektuplarında, işgalci güçlerin uluslararası hukuka saygı göstermeleri gerektiğini ve BM Güvenlik Konseyi kararlarının uygulanmasının zorunlu olduğunun altını çizdi. Ayrıca, İsrail'in yasaların üstünde bir konuma sahip olamayacağını belirtti.

“Katliamların son bulması için adım atılmalı”

Mansur, İsrail'in Filistinli sivillere yönelik savaş suçlarına son verilmesi gerektiğini vurgulayarak, “İsrail'in uzun yıllardır Filistin halkına karşı gerçekleştirdiği bilinçli katliamların son bulması için adımlar atılmalıdır” dedi.

274 ölü, 698 yaralı var

İsrail ordusunun 8 Haziran'da Gazze Şeridi'nde Nusayrat Mülteci Kampı ve çeşitli bölgelere gerçekleştirdiği kara, hava ve denizden yapılan yoğun saldırılarda, 64'ü çocuk, 57'si kadın olmak üzere toplam 274 Filistinlinin yaşamını yitirdiği ve 153'ü çocuk, 161'i kadın olmak üzere 698 Filistinlinin yaralandığı söylenildi.

Yorumlar (0)