Meteoroloji’den sağanak yağış ve sıcak hava uyarısı

Meteoroloji’den yapılan uyarıda, bazı illerde gök gürültülü sağanak yağış beklendiği, bazı yerlerde ise hava sıcaklıklarında artış yaşanacağı ifade edildi.

YAŞAM 10.06.2024, 08:31 Şeyda Gül
Meteoroloji’den sağanak yağış ve sıcak hava uyarısı

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, 10 Haziran Pazartesi gününe ilişkin hava tahmin raporunu yayımladı. Buna göre, ülkenin kuzey ve doğu kesimlerinin parçalı, yer yer çok bulutlu bir hava hakim olacak. Doğu Karadeniz, (Malatya hariç) Doğu Anadolu Bölgesi ve Güney Doğu Anadolu'nun doğusunun yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği vurgulanan açıklamada, diğer yerlerin ise az bulutlu ve açık geçeceğinin tahmin edildiği belirtildi. Yağışların, Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ile Artvin ve Rize çevreleri ve Doğu Anadolu’nun kuzeyinde yerel kuvvetli olması beklendiği bilgisine yer verildi.

Hava sıcaklığı

Yurt genelinde hava sıcaklıklarının 2 ila 4 derece artacağı belirtilen açıklamada, sıcaklıkların mevsim normallerinin üzerinde seyretmesi beklendiği kaydedildi.

Rüzgar

Genellikle kuzeyli yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette esmesi öngörülen rüzgarı ise yağış alan yerlerde yağış anında yer yer kuvvetli olacağı tahmin ediliyor.

Kuvvetli yağış uyarısı

Yağışların; Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ile Artvin ve Rize çevreleri ve Doğu Anadolu’nun kuzeyinde yerel kuvvetli olması beklendiği ifade edilen açıklamada, vatandaşlara yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmaları konusunda uyarılarda bulunuldu.

Yorumlar (0)