İsrail Savaş Kabinesi dağıldı! Erken seçim çağrısına Netanyahu'dan sert yanıt

İsrail Savaş Kabinesi, Benny Gantz'ın istifa kararı ile sarsıldı. Bir an önce erken seçime gidilmesi gerektiğini vurgulayan Gantz, "Netanyahu'nun tartışmalı siyasi kararları yüzünden bu noktaya geldik." dedi. Erken seçim çağrısı karşısında küplere binen Netanyahu, "Ey Benny" diyerek hitap ettiği Benny Gantz'a yönelik öfke dolu bir açıklama yaptı, "Kapımız siyonist partilere açık." ifadesini kullandı.

DÜNYA 10.06.2024, 09:20 11.06.2024, 12:51 Hakan Öksüz
İsrail Savaş Kabinesi dağıldı! Erken seçim çağrısına Netanyahu'dan sert yanıt

Tel Aviv yönetiminin Gazze Şeridi'nde yürüttüğü soykırım savaşında 8 ay geride aldı. Binyamin Netanyahu'nun başbakanlığını yaptığı olağanüstü hâl hükümetine yönelik dünya genelinde tepkiler artarken bir istifa haberi geldi. Netanyahu'ya "acil erken seçim" çağrısında bulunan İsrail Savaş Kabinesi Üyesi Benny Gantz, istifasını duyurdu.

Benny Gantz: "Bir an önce erken seçime gitmeliyiz"

Düzenlediği basın toplantısında resmi olarak istifa ettiğini kaydeden Benny Gantz, "İsrail'in gerçek zafere ulaşmasının önündeki engel Netanyahu. Onun tartışmalı siyasi kararları yüzünden bu noktaya geldik. Olabilecek en kısa sürede erken seçime gitmemiz gerek. Savunma Bakanı Yoav Gallant'a da istifa etmesi önerisinde bulunuyorum. ABD Başkanı Joe Biden'ın esir takası önerisine destek veriyorum. Netanyahu, bu anlaşmayı yürürlüğe oymak için cesaretli olmalı." dedi.

Netanyahu'dan sert tepki: "Şu an bunun zamanı mıydı?"

Benny Gantz'ın ülkenin gündemine oturan açıklamalarının ardından İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, sosyal medyadan bir paylaşımda bulundu.

İstifasını sunan ve erken seçim çağrısı yapan Benny Gantz'a "Ey Benny" diyerek seslenen Netanyahu, "Ülke olarak pek çok cephede varoluşsal bir savaşın içindeyiz. Şu an bunu terk etmenin zamanı değil. İsrail'in yapması gereken, güçlerini asıl şimdi birleştirmektir. Kapımız her türlü siyonist partilere açık. Yeter ki düşmanlarımıza karşı kesin zafer kazanmamızı isteyenlerden olsunlar." ifadelerini kullandı.

İstifasını sunan Gadi Eisenkot: "Gerekenleri yapmadınız"

İsrail Savaş Kabinesi üyesi olan eski Genelkurmay Başkanı Gadi Eisenkot'un da istifa ettiğini duyuran Yedioth Ahronoth gazetesi, "Kabine, gereken hedeflere ulaşılması adına alınması gereken kararları almadı. Bu atalet, ülkemizin ulusal güvenliğine zarar verdi. Sayın Netanyahu, aldığınız son kararların ülkenin hayrına olmadığı ortaya çıktı." açıklamalarına yer verdi.

Yorumlar (0)