Tiyatro oyunu oynanmış! BM'yi böyle kandırmışlar...

Bölücü terör örgütü PKK’nın Irak’ın Musul iline bağlı Sincar ilçe merkezini boşalttığı ileri sürülmüştü. Güvenlik kaynakları PKK terör örgütü unsurlarının bölgeden ayrılmadığını ve Sincar Dağı’ndaki varlığını devam ettirdiğini bildirdi.

DÜNYA 06.12.2020, 11:22
Tiyatro oyunu oynanmış! BM'yi böyle kandırmışlar...

Irak hükümeti ile IKBY (Irak Kürt Bölgesel Yönetimi), bölücü terör örgütü PKK’nın Musul kentine bağlı Sincar ilçesindeki varlığını bitirecek anlaşmayı BM (Birleşmiş Milletler) gözetiminde 9 Ekim 2020 tarihinde imzalamıştı.

Anlaşmanın imzalanması sonrası Irak merkezi yönetimi, 20 Kasım 2020 tarihinde Sincar ilçesine federal polis teşkilatına bağlı iki tugay gönderdi. İmzalanan anlaşmanın uygulanmasına başlandığı duyurusu yapan merkezi yönetim yetkilileri de bu hafta içinde ayrıca bir açıklama yaparak, Irak güçlerinin Sincar ilçesine konuşlandığını ve illegal tüm silahlı yapıların (terör örgütü PKK) Sincar’ı terk ettiğini ilan etti.

Varlığı bir sayı bile eksilmedi

KDP (Irak Kürdistan Demokrat Partisi) Sincar ilçe sorumlusu Kadir Kaçak, terör örgütü PKK’nın Sincar ilçe merkezi ile Sincar Dağı’ndaki eski varlığının aynen sürdüğünü AA'ya açıkladı.

Bazı noktaların Birleşmiş Milletler'e gösterilmesi için boşaltıldığını fakat bunun tam bir tiyatro oyunu olduğunu ve asla tam bir boşaltmanın gerçekleşmediğini bildiren Kadir Kaçak, terör örgütünün PKK mensuplarının, Sincar ilçesine gelen Irak güçleri arasına karışarak kamufle oldukları bilgisini verdi.

"Irak'a bağlanalım, Sincar'da kalalım"

Erbil merkezli yayın yapan Rudaw'a demeç veren Sincar ilçesindeki PKK/YBŞ terör örgütünün sözde sorumlularından biri olan Halil Murad, kendilerine bağlı olan mensuplarının (teröristler) Sincar ilçesinin güvenliğini sağlayacak olan Irak merkezi hükümetinin güçlerine bağlanması istediklerini ifade etti. Haberde bahsedilen terörist sayısının 700 olduğu kaydedildi.

Yorumlar (0)