1000 PKK'lı Sincar'a girdi

Irak güvenlik güçleri "Sincar'da konuşlanma" planını uygulamaya başladı. IKBY Hükümet Sözcüsü, terör örgütü PKK'nın bölgeden çıkarılmasını öngören Sincar Anlaşması'na bağlılıklarını bir kez daha yinelerken, Irak bası PKK'ya bağlı 1000 teröristin Sincar'a girdiğini ileri sürdü.

DÜNYA 01.12.2020, 14:51 02.12.2020, 17:24
1000 PKK'lı Sincar'a girdi

Irak yönetimi tarafından yapılan açıklamada, güvenlik güçlerinin Musul kentine bağlı Sincar merkezinden PKK'nın çıkarılmasını öngören "Sincar'da konuşlanma" planının hayata geçirilmeye başlandığı duyuruldu.

Açıklama Irak Ortak Operasyonlar Komutanlığından geldi. Komutanlığa bağlı olan Batı Ninova Gücü tarafından, Sincar merkezinde konuşlanma planının uygulanılmasına başlandığı belirtildi.

Plan sayesinde Sincar ilçesinde güvenlik, huzur ve istikrarın sağlanması, yerlerinden edilen sivillerin evlerine dönüşünün sağlanması hedefleniyor.

IKBY: Anlaşmaya sadığız

IKBY (Irak Kürt Bölgesel Yönetimi) Hükümet Sözcüsü Cotyar Adil ise PKK terör örgütünün Musul ilinin Sincar ilçesi sınırları dışına çıkarılması hususunda Bağdat ile imzalanan anlaşmaya sadık olduklarını, anlaşmanın uygulanması sürecini dikkatle takip ettiklerini, Sincar'daki PKK varlığının ve diğer tüm bağlı güçlerin çıkartılmasının Bağdat'ın görevi olduğunu bildirdi.

PKK 8 binayı boşalttı

Yerel kaynaklar, PKK terör örgütünün Sincar merkezindeki ve çevresindeki, 2014 yılından bu tarafa el koyduğu 8 binanın boşaltılması işlemini tamamladığı ileri sürülmüştü.

1000 terörist geldi

Yerel kaynakların iddialarının aksine Irak gazetesi PKK'ya bağlı 1000 silahlı teröristin Sincar'a girdiği bilgisini paylaştı.

Irak'ın günlük gazetesi el-Meda, ismini vermediği bir kaynaktan sağladığı bilgiyi paylaşarak, PKK'nın 4 ila 5 karargâhının güvenlik güçlerine teslim edildiğini ve bunun, "tamamen çekilmeyi öngören" anlaşmaya aykırı olduğunu bildirdi.

İsmi açıklanmayan kaynak, PKK'nın Sincar'dan çekilme gibi bir niyetinin bulunmadığını, Sincar'da PKK'ya üye olup verilen talimatları uygulayanlara aylık 400 dolar maaş ve bunların aile fertlerine de 100'er dolar para verdiklerini ileri sürdü.

Kaynağın aktardığı bilgiye göre Irak Federal Polisi Teşkilatı'nın Musul iline bağlı Sincar ilçesindeki güvenliği sağlayacağının ilan edilmesinin ardından her gün PKK'ya bağlı 100 ila 200 silahlı teröristen Suriye'den Sincar'a giriş yaptı ve şimdiye kadar 1000 PKK'lı Suriye sınırını aşıp bölgeye girdi.

Yorumlar (0)