AA, PKK'nın Sincar kampını görüntüledi

Anadolu Ajansı, bölücü terör örgütü PKK'nın Irak'ın Musul kentine bağlı Sincar'daki kamplarını görüntüledi. Bağdat-Erbil anlaşmasıyla "PKK'nın Sincar'daki varlığının sonlandırılması" öngörülüyordu ancak teröristlerin faaliyetlerine rahat yaptıkları görüldü.

GÜNDEM 13.10.2020, 17:52 13.10.2020, 18:11
AA, PKK'nın Sincar kampını görüntüledi

Anadolu Ajansı (AA), 6 yıldır Irak'ın Musul kentine bağlı Sincar ilçesinde siyasi ve silahlı faaliyet gösteren PKK'ya ait terörist kamplarını ve siyasi faaliyette bulunulan mekânları görüntüledi.

9 Ekim 2020 tarihinde Irak hükümeti ile IKBY (Irak Kürt Bölgesel Yönetimi) arasında imzalanan anlaşmaya, PKK terör örgütünün Sincar’daki varlığının son erdirilmesi maddesinin konulması, PKK'nın bölgedeki mevcudiyetini bir defa daha gündeme taşıdı. PKK terör örgütünün Sincar ilçesindeki terör kamplarını yeni görüntüleyen Anadolu Ajansı, PKK'nın bölgedeki varlığının hâlen sürdüğünü ve faaliyetlerinin hiçbir şekilde engellenmediğini ortaya koydu.

Kamplar, kontrol noktaları, siyasi meclisler...

Anadolu Ajansı muhabiri tarafından çekilen görüntülerde PKK'lı teröristlerin eğitim kampları, kontrol noktaları ve sözde halk meclisleri yer alıyor.

Sincar anlaşmasını protesto ettiler

Görüntülerde, bölücü terör örgütü PKK’nın bölgedeki mevcudiyetini sona erdirmeyi öngören Sincar anlaşması, örgüt üyeleri ve sempatizanlarınca protesto ediliyor. Protesto sırasında göstericilerin PKK terör örgütünün elebaşı Abdullah Öcalan'a ait resimlerle PKK'nın paçavralarını taşıdığı görülüyor.

Görüntülerde ayrıca Sincar ilçesindeki Ezidileri silah altına almak için kurulan PKK kampı ve o sırada tertiplenen silah töreni bulunuyor. Kampın etrafındaki gözlem kuleleri dikkat çekiyor.

Sincar ilçesindeki güvenliği de kontrolü altında tutan terör örgütü PKK'nın, üzerinde "Asayiş" yazılı pikap araçlar ile rahat bir biçimde devriye gezmesi, anlaşmanın hiçbir şekilde uygulanmadığını gösteriyor.

Ezidi çocukları zorla alıyorlar

Ezidilerin tüm yakarışlarına rağmen çocuklarının zorla silah altına alındığı PKK kamplarının dışında, siyasi örgütlenme için sözde halk meclisleri bulunuyor.

Sincar merkezinin Suriye sınırına yakın noktasındaki Hanesur köyünde de PKK'nın sözde "Hanesur Halk Meclisi" yer alıyor. Sözde meclisin herhangi bir şekilde resmiyeti yok ancak Ezidilerin örgütlenmesi amacıyla faaliyet gösteriyor.

Görüntülerde ayrıca PKK'lı teröristlerin Sincar ilçesinde hiçbir engel ile karşılaşmadan rahatlıkla hareket etmesi dikkat çekiyor.

Yorumlar (0)