Polisler gazeteciyi de vurdu!

Hong Kong'daki bitmek bilmeyen protestoları görüntülediği esnada Endonezyalı bir gazeteci, polisin plastik mermiyle ateş etmesi sonucu gözünü kaybetti.

DÜNYA 03.10.2019, 09:34
Polisler gazeteciyi de vurdu!

Pazar günü Endonezyalı Veby Mega Indah isimli gazeteci, yaklaşmakta olan Çin'in 70. kuruluş yıldönümüne ilişkin protestoları yakından takip ediyordu.

Avukatı polisin ateşlediği plastik merminin, Indah'ın taktığı koruyucu gözlüğü de delerek gözüne geldiğini söyledi.

Gazetecinin avukatı Michael Vidler, Hong Kong'daki Wan Chai bölgesinde polisle protestocular arasında yaşanan çatışmaları takip eden gazetecinin üzerinde basından olduğunu belirten parlak renkli yelek ve kask olmasına rağmen vurulduğunu söyledi. Avukat, Indah'ın yaklaşık 12 metre mesafeden sıkılan bir plastik mermiden dolayı iki gözünden birden yaralandığını ifade etti.

Doktorlar aradan geçen 3 günün ardından dün Endonezyalı gazetecinin sol gözünün tamamen görmediğini sağ gözünün de yavaş yavaş iyileşmeye başladığını açıkladı. 

"Ateş etmeyin, gazeteciyiz!"

Endonezya'nın köklü gazetelerinden Suara için çalışan Indah, çatışmalar esnasında polislere bağırıp "Ateş etmeyin, gazeteciyiz!" dediğini ancak buna rağmen polislerin ateş ettiğini söyledi.

Çin'e bağlı Hong Kong özerk bölgesinde Salı günü düzenlenen Çin'in kuruluş yıldönümü münasebetiyle düzenlenen protestolarda tansiyon ciddi anlamda yükselmiş, polis ve göstericiler arasında yaşanan çatışmalarda göz yaşartıcı gazlar ve molotof kokteylleri kullanılmıştı. Hong Kong polisinin ayrıca protestocuları dağıtmak için gerçek mermiler kullandığı ve bir protestocunun da yakın mesafeden göğsünden vurulduğu bildirilmişti.
 

Yorumlar (0)