Pentagon'dan Elon Musk'a bilgi mi sızıyor? Açıklama geldi

The New Yorker dergisi, milyarder girişimci Elon Musk'ın hükümet içindeki gücünü artırdığını ve kendisine yöneltilen sorularla ilgili Pentagon'dan bilgi aldığını öne sürdü. Pentagon Sözcüsü Tuğgeneral Patrick Ryder, söz konusu iddialar hakkında açıklama yaptı.

DÜNYA 23.08.2023, 09:43 23.08.2023, 18:07 Hakan Öksüz
Pentagon'dan Elon Musk'a bilgi mi sızıyor? Açıklama geldi

Eski adı Twitter olan "X" platformunun sahibi Elon Musk, son yıllarda gündemden düşmüyor. Twitter'da sık sık değişiklikler yapan milyarder girişimci, son olarak Meta'nın sahibi Mark Zuckerberg ile yapacağı kafes dövüşü maçıyla gündeme gelmişti. The New Yorker dergisinde çıkan bir habere göre ise Musk'ın ABD hükümeti üzerinde bir hayli etkisi var.

Tuğgeneral Patrick Ryder: "Çok gülünç bir haber"

The New Yorker'ın Elon Musk ve ABD hükümeti arasındaki yakın ilişkiyi ortaya serdiği haber sonrası ABD Savunma Bakanlığından (Pentagon) açıklama geldi. Pentagon Sözcüsü Tuğgeneral Patrick Ryder, haberde geçen söz konusu iddiayı yalanladı. Ryder, "Bu gerçekten gülünç bir haberdi." dedi.

Musk, Pentagon'dan bilgi mi alıyor?

"Milyarder girişimcinin hükümet üzerindeki etkisini artırdığı ve kendisine yöneltilen sorularla ilgili Pentagon'dan bilgi aldığı" iddialarının gerçekçi olmadığını vurgulayan Tuğgeneral Patrick Ryder, "Güya bir Pentagon sözcüsü, Ukrayna'daki rolü hakkında gelecek sorularla ilgili Musk'ı bilgilendiriyormuş. Biz işimizi böyle yapmıyoruz. Bahsi geçen o sözcü gerçekse bile sadece kendi adına konuşabilir, Pentagon adına değil." ifadelerini kullandı.

Ukrayna'ya sunulan Starlink hizmeti, Musk'ı hükümet içinde güçlendirdi mi?

The New Yorker dergisinde çıkan habere göre milyarder Elon Musk, Pentagon'da yakın dostlara sahip. Starlink uydu internet hizmetleri sayesinde Ukrayna'ya hizmet sağlayan Musk'ın SpaceX şirketinin oynadığı kritik rolün, bu yakın ilişkiyi güçlendirdiği öne sürüldü. 

Yorumlar (0)