Elon Musk’tan yeni karar: X'ten haber başlıklarını kaldıracak

Elon Musk, eski adı Twitter olan X üzerinden paylaşılan haber başlıklarını kaldırmak için hazırlık yapıyor. Bu özellik ile gönderinin aldatıcı başlık oranını düşürmek ve kullanıcıların zaman akışına daha fazla paylaşımın sığdırılması hedefleniyor.

BİLİM-TEKNOLOJİ 22.08.2023, 11:43 22.08.2023, 17:40
Elon Musk’tan yeni karar: X'ten haber başlıklarını kaldıracak

Elon Musk, eski adıyla Twitter'da (X) paylaşılan haberler için yeni bir özellik üzerinde çalışıyor.

Musk, haber başlıklarını kaldıracak

Fortune'da paylaşılan habere göre, Musk yakın bir zamanda X üzerinden paylaşılan haberlerden başlıkları kaldıracak.

Halihazırda kullanıcılar için bilgi kaynağı görevi gören X platformunda binlerce haber makalesi hem kuruluşlar hem de kişiler tarafından paylaşılıyor.

Yalnızca URL ön izlemesi olacak!

Söz konusu değişiklik, X'te bir bağlantı paylaştığınız an, sadee bir görüntü ve URL kaplaması görüntüleneceği manasına geliyor. Diğer yandan, linke tıklandığı zaman kullanıcı, yayıncı kişi veya kuruluşun web sitesine yönlendirilecektir.

Ana sayfada daha fazla gönderi yer alacak

Elon Musk'ın fikri olduğu ifade edilen bu değişikliğin arkasındaki neden ise paylaşılan bir gönderinin kullanıcının ekranında kapladığı dikey alanı azaltmak.

Bu sayede kullanıcı kişilerin ekranlarında gördükleri ana sayfa akışında daha fazla gönderi olacak. Buna ek olarak Elon Musk, bu durumun tıklama tuzaklarını da azaltmaya yardımcı olacağını düşünüyor.

Musk, gazetecileri doğrudan paylaşım yapmaya davet etti

Musk kısa süre önce yaptığı bir paylaşımda da gazetecileri " daha yüksek gelir ve daha fazla özgürlük" elde etmek için platformda doğrudan paylaşım yapmaya davet etmişti.

Musk, "Daha çok yazma özgürlüğü ve daha yüksek bir gelir isteyen gazeteciyseniz, bu platformda doğrudan yayın yapın" diye yazdı.

Para kazanma dönemi başladı

Twitter'ın ismi ile logosunu X'e çevirdikten sonra platformlardaki belirli şartları karşılayan kullanıcıların Twitter üzerinden para kazanma özelliği de aktif edilmişti.

Yorumlar (0)